NATO'dan 3. Dünya Savaşı Çıkaracak Rusya Açıklaması

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı General Curtis Scaparrotti Rus saldırganlığına karşı NATO ittifakının savaşa hazır olması çağrısında bulundu.

12.05.2016-13:27 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) NATO'dan 3. Dünya Savaşı Çıkaracak Rusya Açıklaması
Gerilimi tırmandıran Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO’ya karşı üç yeni askeri birlik oluşturduklarını açıkladı. Rusya, NATO’ya karşı yeni teknoloji ile donatılmış mobilize küçük birliklerle savunma hattı kurdu.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı General Curtis Scaparrotti, Rusya'nın saldırgan politikasının devam etmesi durumunda ittifakın Rusya ile savaşa hazır olması gerektiğini belirtti. Kremlin'in “tüm uluslararası normlara meydan okuyan saldırgan” davranış sergilediğini ifade eden Scaparrotti, bu sebepten dolayı NATO'nun Rusya ile sivil ve askeri işbirliğinden vazgeçtiğini de bildirdi. ABD'li komutan, Rusya'nın Ukrayna krizinin başladığı 2014 yılından bu yana sınırlarının yakınlarında farklı tatbikatlar yaparak ve birliklerine takviye güçler ekleyerek gerginliği tırmandırdığını vurguladı.

YENİ SAVUNMA HATTI
 
Scaparrotti'nin, Rusya'nın saldırgan politikasını hedef alan çıkışına Moskova'dan cevap geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'nun Rusya sınırındaki güçlerini artırma girişimi karşısında çeşitli önlemlerin alındığını açıkladı. İkisi ülkenin batısında, biri güneyinde olmak üzere üç yeni askeri tümenin oluşturulduğu bilgisini veren Şoygu, daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak Rus kaynaklar iyi silahlanmış NATO birliklerine karşı hızlı intikal edebilen mobilize küçük askeri birliklerle savunma hattı oluşturulduğunu bildirdi. Modernize edilmiş mekanize piyadeler, tank, panzer, uçaksavar füzeleri, topçu alayları, keşif ve elektronik harp dahil olmak üzere birçok farklı tabur birbirini destekleyecek şekilde üç sahada yerini alacak.
 
RUSYA'YA KIRMIZI ÇİZGİ
 
ABD'nin üçüncü taburunu Avrupa'da konuşlandırma konusunda Washington'u ikna etmeye çalışacağını, böylece niyetinin ciddiyetini göstereceğini anlatan Scaparrotti, İtalya ve Almanya'da olmak üzere ABD'nin iki taburunun artık Avrupa'da bulunduğunu hatırlattı. Bir sınır belirleyeceğini ve Rusya'nın bu sınırı aşması durumunda NATO'nun aktif harekete geçeceğini söyleyen Scaparrotti, Rus savaş uçaklarının NATO gemileri yakınlarında provokasyonlar düzenlediği iddialarını hatırlattı. Scaparrotti, “Bence onlar bizi sınıyor. Ama Rusya'nın bilmesi gerekiyor ki, Amerikan askerlerin hayatları tehlikede olursa, ABD, karşı tedbirleri alacak” diye konuştu. General Curtis Scaparrotti, NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanlığı'na 4 Mayıs tarihinde atandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal