MİT'ten Gizli Kitapçık!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü sebebiyle "çok gizli" ibareli, doksan sayfadan meydana gelen "90 Sene 90 Nesne" isminde bir kitapçık oluşturdu.

06.01.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-10:50) MİT'ten Gizli Kitapçık!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü sebebiyle "çok gizli" ibareli, doksan sayfadan meydana gelen "90 Sene 90 Nesne" isminde bir kitapçık oluşturdu.

Kökleri Cumhuriyet öncesine kadar giden MİT'in, 90'ıncı yıl dönümünde 90 nesnelik seçkiyle kitapçık oluşturuldu.

Türk istihbarat tarihinin farklı zamanlarına ait bazı doküman ve görsellerin bulunduğu kitapçığın ismi, kapağa Türkçe ve Osmanlıca yazıldı. Kitapçık, ilgililere "çok gizli" ibareli zarfla iletildi.

Teşkilatın ulusal güvenlik geçmişine ışık tutulması hedeflenerek hazırlanan kitapçıkta, istihbari faaliyetlerin sahip olduğu stratejik önemin daha iyi anlaşılması gereğine, istihbarat üretim süreçlerinin çok yönlü ve sistematik yapısının altı çizildi.

Bu kapsamda ilk olarak 90 yıllık seçkiyle hayata geçirilen müze arşivinin, zaman içerisinde geniş bir kaynak haline dönüştürülmesinin planlandığı ifade edildi.

MİT'in, tarih boyunca hangi isimlerde ne tür istihbari faaliyetler yürüttüğüne yönelik bilgi verilen kitapçıkta, kurumun bugüne geliş süreci kronolojik olarak ifade edildi.

Buna göre, 1913 yılında "Teşkilat-ı Mahsusa" ismiyle başlayan istihbarat falyetleri
sırasıyla, "Karakol Cemiyeti", "Zabitan Grubu", "Yavuz Grubu", "Hamza Grubu", "Müsellah Müdafaa-i Milliye Grubu", "Milli Emniyet Hizmeti" isimlerinde faaliyet gösterdi ve son olarak "Milli İstihbarat Teşkilatı" ismini aldı.

Kitapçıkta, MİT'in geçmişinden aldığı inanç ve tecrübeyle, milli menfaatlerin korunmasına ilişkin çalışmalarını yurt içinde ve dışında devam ettiği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal