Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı? Sıklıkla Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Makyaj uygulamalarında fırçalardan sonra çoğunlukla tercih edilen makyaj süngerini kullanırken birçok kadın yanlış şekilde faydalanıyor. İşte genellikle yaptığımız o yanlışlar…

24.03.2018-15:53 - (Son Güncelleme: 24.03.2018-15:49) Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı? Sıklıkla Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Hayatımızın önemli bir tutkusu makyaj ürünlerini cildimize uygulamalar sırasında fırçalardan sonra makyaj süngerleri son yılların en popüler ürünü oldu. Makyaj süngerini pek fazla değişik şekilde uygulayabileceğimiz gibi oldukça kolay. Fakat makyaj süngerlerini çoğunlukla farkında olmadan hatalı kullanıyoruz. Eee tabi bu da makyajın duruşunu olumsuz etki ediyor.

İşte makyaj süngeri ile makyaj yaparken genellikle yapılan o yanlışlar…

- Çoğunlukla makyaj süngeri ile makyaj uygulaması yaparken sıklıkla yapılan yanlışlardan biri süngeri ıslatmadan fondöteni cilde sürmek. Fakat bu uygulama sizin fondötenizin çok çabuk bitmesine sebep oluyor.

- Süngeriniz kullandıkça kuruyabilir bu noktada zaman zaman süngeriniz kurudukça nemlendirmek gerekir. Boş bir sprey kutusuna su koyarak süngerinizi nemli tutun.

- Elinize sıktığınız bir miktar fondöteni ilk olarak süngerinize alarak cildinize sürmelisiniz. Bu şekilde hem cildinize çok fazla fondöten kullanmamış olacaksınız hem de süngerin geniş yeri ile daha rahat cildinize uygulama yapacaksınız.

- Makyaj süngeri her ne kadar makyaj uygulama rahatlık sağlasa da hijyen olma bakımından çok uygun değildir. Düzenli olarak makyaj süngerinizi değiştirmeli ve her makyajın ardından süngerinizi yıkamalısınız. Aksi durumda cildinizde akne ve siyah nokta gibi cilt sorunları oluşabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal