Mescid-i Aksa Bombalandı! Müslümanlar Yılmadan İçeri Girdi

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı. Kapıların açıldığı an içeriye ses bombası atıldı.

27.07.2017-16:54 - (Son Güncelleme: 27.07.2017-17:43)

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları Müslümanlara açıldı, on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.

SES BOMBASI ATILDI

Dün sadece iki kapısı açık olan Mescid- i Aksa' nın tüm kapılarının açılması için bastıran Müslümanlar, şu an itibari ile dedektörler ve demir kapıların kaldırılmasının ardından bütün kapıların açtırmayı başardı. Bölgede bulunan ve canlı yayına bağlanan AA muhabirinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda, Müslümanların Mescid- i Aksa' ya girişi esnasında katil İsrail askerlerince ses bombası atıldı fakat Müslümanlar aldırış etmeden Mescid- i  Aksa' ya akın akın girmekte. İkindi namazı Mescid- i Aksa' nın avlusunda kılınacak.

AKIN ETTİLER

İki haftadır Aksa' nın kapılarında verdikleri özgürlük mücadelesinin neticesinde İsrail' e geri adım attıran Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine ikindi namazı için Harem- i Şerif' e akın etti. İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid- i Aksa' da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem- i Şerif' in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti. 

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler 25 Temmuz'da kaldırılmıştı. Filistinliler, dedektörlerin yerleştirildiği günden beri Aksa'nın kapılarında toplanarak namazlarını burada eda ederken, sık sık İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyordu.

Diğer bir yandan Reis-i Cumhur Erdoğan ise dün yapmış olduğu açıklamalar ile İsrail'in yapmakta olduğu zulümden bahsetmişti. İşte o açıklama:

MESELE MÜSLÜMANLAR OLUNCA SUS PUS OLUYORLAR

"Müslümanların halihazırdaki güçsüzlüğünden cesaret alan İsrail yönetimi, Kudüs' ün İslami karakterini tahrip etmeye yelteniyor. Her fırsatta ülkemizi eleştiri yağmuruna tutanlar mevzu bahis konusu Filistin, Kudüs ve Müslümanların hakkı hukuku olunca birden sus pus kesiliyor." diyerek eleştiride bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal