ABD Merkez Bankası Faizleri Kademeli Olarak Artıracak

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, faizleri kademeli olarak artıracaklarını söyledi.

06.04.2018-23:55 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-23:55) ABD Merkez Bankası Faizleri Kademeli Olarak Artıracak

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan ekonomisinde büyümenin ivme kazandığını belirterek, "Meslektaşlarım ve ben, ekonomi genel olarak şuandaki gidişatını koruduğu müddetçe politika faizinde kademe kademe artışların amaçlarımıza ulaşmak için en iyi yol olduğuna inanıyoruz" dedi.

"PİYASA GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR"

Powell, Chicago'da yaptığı konuşmada ülke ekonomisini ve para politikasını analiz etti.

ABD ekonomisinin, global finansal krizin ardından yavaş yavaş toparlanmasına karşın büyümenin son aylarda ivme kazandığını belirten Powell, iş gücü piyasasının aşağı yukarı 20 yılın en düşük işsizlik rakamlarıyla güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

Powell, enflasyonun da son dönemlerdeki zayıf seyrinin sonrasında yükselme işaretleri gösterdiğine dikkat çekerek, "Geçen birkaç ayda aylık enflasyon göstergeleri artoş gösterdi ve yıllık enflasyon bu bahar, geçen yılki zayıf okumaların hesaplamadan çıkmasıyla kayda değer şekilde artmalı" analizini yaptı.

"SABIRLI YAKLAŞIMIMIZ RİSKLERİ AZALTTI"

Fed'in para politikasını kararlaştıran Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son 2,5 yıldır ABD ekonomisindeki olaylar ışığında kademe kademe parasal sıkılaştırmaya doğru kaydığını anımsatan Powell, "FOMC'nin sabırlı yaklaşımının, ekonominin yeniden sıfır faiz aşamasına dönülmesine sebep olabilecek beklenilmeyen bir darbe almasına yönelik endişeleri azalttığının" altını çizdi.

"KADEMELİ FAİZ ARTIŞINI HEDEFLİYORUZ"

Powell, "FOMC'nin kademeli yaklaşımı sonuçlarını verdi ve bugün sahip olduğumuz sağlam ekonomiye katkıda bulundu." diyerek, şunları söyledi:

"Meslektaşlarım ve ben, ekonomi genel olarak şu anki gidişatını muhafaza ettiği müddetçe politika faizinde kademeli artışların anaçlarımıza ulaşmak için en iyi yöntem olduğuna inanıyoruz. Faizleri çok yavaş şekilde yükseltmek para politikasını aniden sıkılaştırmaya sebep olabilir ve bu ekonomik büyümeyi tehlikeye sokabilir. Faizleri çok hızlı yükseltmek ise enflasyonun ısrarla yüzde 2 hedefimizin aşağısında kalmasına yol açabilir. Kademeli faiz artışları, bu iki riski dengelemeyi amaçlıyor."

DOLARIN YÜKSELİŞ SEYRİ TAHMİN EDİLİYOR

Doların TL karşısındaki yükseliş görüntüsü sürerken FED'den yapılan faiz artışı açıklamasının bu seyirde kalıcı etkiler oluşturması tahmin ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal