Köşeye Sıkışan FETÖ'nün Şeytani Kaçış Planı! O Ülkeye Biletini Aldı

Türkiye’nin ısrarla iadesini istediği Fetullah Gülen’in deport halinde kaçacağı Kanada’daki Göçmenlik Ofisi yargıcı da “sıkı paralel” çıktı.

14.05.2016-11:10 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Köşeye Sıkışan FETÖ'nün Şeytani Kaçış Planı! O Ülkeye Biletini Aldı

Amerika’da köşeye sıkışan FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in kaçmayı planladığı Kanada’yı da ‘bağladığı’ ortaya çıktı. Gülen’in kaçtığında dosyasının önüne gideceği Kanada Göçmenlik Ofisi Yargıcı Mohammed Azhar Ali Khan, geçtiğimiz 29 Mart’ta yazdığı makalede paralel yapının gezilerine katıldığını söyleyerek FETÖ’ye methiyeler düzdü.

Yargıç Khan, kısa süre önce eşiyle birlikte, aralarında papazlar, din adamları ve dini kanaat önderlerinin de olduğu bir heyetle birlikte paralel yapının ABD’deki derneklerinden olan Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün organize ettiği bir geziye katıldığını, ayrıca İstanbul, Bursa, İzmir, Efes, Kayseri ve Kapadokya’ya gittiğini anlattı. Yazısında gezi çerçevesinde paralel yapıya ait hastaneler, üniversiteler, sosyal hizmet kurumları ve evleri ziyaret ettiğini ifade eden Yargıç Khan’ın gittiği yerlerden birisi de, el konulmadan önceki Zaman Gazetesi ve paralel yapının yan kuruluşulranıdan olan Kimse Yok Mu Derneği.

HiZMET SAVUNUCUSU!

29 Nisan’da Suudi Arabistan kökenli Saudi Gazette adlı internet yayın organına konuşan Kanada Göçmenlik Ofisi Yargıcı Mohammed Azhar Ali Khan, paralel yapının Kanada ayağıyla nasıl içli dışlı olduğunu kaleme alarak, açıkça paralel yapının bazı üyelerinin göçmenlik başvurularını onayladığını itiraf ediyor. Yazısında, Türkiye gezisi çerçevesinde paralel yapıya ait hastaneler, üniversiteler, sosyal hizmet kurumları ve evleri ziyaret ettiğini anlatan Khan, Zaman Gazetesi’ne gittiğini de söylerken, Hürriyet ve Zaman gazetelerini “Hükümet muhalifi gazeteler” olarak anlatıyor.

Teşvik ediliyor

Khan yazısında paralel yapıyı da “Türkiye’deki Hizmet hareketi farklı inanışlardan insanlar arasında saygı, diyalog ve arkadaşlık bağlarını güçlendirerek barışı teşvik etmek istiyor” ifadeleriyle yere göğe sığdıramıyor.

Madsen doğrulamıştı

Geçtiğimiz yıl Türk basınında Gülen’in iade edilmesi olasılığı dolayısıyla gitmesi planlanan ülkenin Kanada olduğu dile getirilmiş, bu iddiayı AKŞAM’a konuşan ABD’li ünlü gazeteci Wayne Madsen de doğrulamıştı. Madsen, Gülen’in 50 senatör desteğiyle ABD’de kalmaya devam ettiğini ancak her olasılığa karşı Kanada için girişimlerde bulunduğunu açıkça söylemişti. Emre Doğru, Gülen’in Kanada’ya kaçma planının masada olduğunu iddia etmişti.

Hileyi deniyorlar

Gülen’in Kanada’daki kuruluşlarından Kanada Türk İslam Derneği’nin kuruluşuna ilişkin ülkedeki Kanada Göçmenlik Ofisi’nin (Immigration and Refugee Board of Canada - IRB) 2002 Kasım’ında hazırladığı belgede, dernek üzerinde ciddi şüphelerin olduğu ifade edilirken, paralel yapının adamlarından Faruk Arslan’ın Kanada’daki yapılanmayı kaleme aldığı yazısında paralelin her türlü hileye başvurduğunu anlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal