Köşeye Sıkışan Demirtaş'tan Yine 'Bölünme' Tehdidi

HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve bazı arkadaşlarının hapse atılması durumunda eğer halk isterse başka parlamentoların kurulabileceğini söyledi

03.05.2016-14:01 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Köşeye Sıkışan Demirtaş'tan Yine 'Bölünme' Tehdidi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.

"Her nedense durup dururken Kilis'e düşen roket meselesi. Her yere giderken hedefe gidiyor Kilis'e yalnışlıkla giden roket icat etmişler. 60 roket sadece bir kaç ayda Kilis'e atıldı. 20'yi aşkın kişi can verdi. Bu barbar tecavüz ordusu göstere göstere yapılıyor. Böyle bir akılsızlık olur mu? Ne zaman vurdunuz ne zaman cenazeyi saydınız, bari bir gün sonra açıklama yapın. Bütün ülke büyük bir aldatmacayla karşı karşıyadır.

IŞİD, Ahraru Şam ve Nusra Cephesi kendi içindeki iktidar mücadelesiyle beraber AKP'ye 'Aman bize desteği kesme' diyor roket atıyor bunun için de Kilis'e roket atıyorlar.

PYD, bizim hükümetimize göre azılı bir terör örgütü, Kilis'e 60 roket atan, Suruç'ta Ankara'da yüzlerce kişiyi katledenler öfkeli siviller. Onlar Davutoğlu'nun öfkeli çocukları. İstedikleri zaman Türkiye'deki muhalifeti tehdit etmek için kullanıyorlar. O yüzden IŞİD Kilis'i vurdu diyemiyor, düştü diyorlar. Vali komedyen midir, şakacı mıdır? Kilis Valisi diyor ki yer çekimi var elbette roket düşecek.

Kendi partisini yönetemeyen bir acizliğe düştüler. Nusaybin'de Cizre'de, Sur'da yapılanları görüyorsunuz. Her gün İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, Kilis'te bombalar patlıyor ve hükümet zannedersiniz ki geçmiş 13 yılın enkazını devraldılar sanki yeni iktidara gelmiş gibi davranıyorlar.

Zorbalıklar karşısında geri adım atarsak bizim çocuklarımız kapkaranlık bir ülkede yaşamaya mahkum olacaklar. Çocuklarımız aydınlık bir gelecekte özgürllük içinde yaşasınlar biz canımızı vermeye hazırız. Bunu söylememiz lazım.

BAHÇELİ'YLE 7 HAZİRAN ÖNCESİ ANLAŞTI
Dokunulmazlıklar mevzusu bütün bu darbe konseptinde asla bağımsız değildir. 7 Haziran sonrası Türkiye'de bir saray darbesi yalandı. Ve 7 Haziran'dan bir hafta önce planlandı. HDP'nin barajı aştığı anlaşılınca darbe planı yapıldı. VE MHP'nin genel başkanı ile 7 Haziran öncesi anlaşma sağladılar. İttifakı 7 Haziran'da kurdular. Ülke savaş ortamına sürüklenecek oylar toplanacak ve tek başına iktidar, tek başına anayasa yapılacaktı. 28 Şubat post modern darbesinin dışında 7 Haziran'da yaşanan da değişik bir darbedir.

SAVCI DİYOR Kİ HDP'Lİ VEKİLİN ARABASINDA SİLAH ÇIKMAMIŞTIR
İşte Faysal Sarıyıldız'ın fezlekesi. Silah mühimmat ve diğer malzemelerin Faysal Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği ortaya çıktı. Çünkü aracın fotoğrafı olaydan 18 saat önce çekilmiş. Ama savcı diyor ki yine de dokunulmazlığın kaldırılması. Şaka yapmıyorum. Bunun dışında yaptığımız konuşmalar. HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için ortaya atılan iddia budur.

Bir kaç milletvekilimizi yargılatıp kamuoyunun gazını almak istiyorlar. Bu hükümet sizi kandırıyor. Ortada bir başarı yok. Ortada inanılmaz bir hükümet başarısızlığı var. Bizi linç ettirip sizin duygularınızı okşayacaklar. Nerden baksan bundan da PKK kazançlı çıkacak. Ortada bir savaş var bunun bitmesi lazım ama bunun yolu bu değil. Bunun yolu diyalogtur müzakeredir. Bunu anlatmayalım diye tetikçi bir ekip göndermişler. Bunlar vekil seçerken de bunu tercih etmişler. Bu tetikçileri kazma olarajk kürek olarak kullanmak için özellikle seçmişler.

Aldın tezkereni gidiyorsun işte. Kazansan da kaybetsen de gideceksin demedim mi? Ne oldu dedğimize geldiler mi


AKP CHP MHP BİRLEŞMİŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEK İSTİYORLAR
Dün komisyonda büyük bir iş başarmışlar gibi birbirlerini kutluyorlar. Biz olacaklardan korkmasak oy verip bir an önce süreci hızlandırabiliriz. Bizim vicdanımız var, ahlakımız var. Böyle olunca elimizden geleni yapmalıyız diyoruz. AKP, CHP ve MHP birleşmiş 3 yalnış birleşmiş 1 doğruyu götürmek istiyorlar. Kürtler başta olmak üzere bütün farklılıkları parlamentodan atma yasasıdır bu yasa.

Bizim önerdiğimiz dokunulmazlık teklifi Avrupa'daki en demokratik düzenlemelerden alınmıştır. Gücünüz yeterse parlamentoda vicdanlı vekiller çıkmazsa 337 ya da 367'yi bulursanız bizi kendi mahkemelerinizde yargılayamayacaksınız. Biz gitmeyeceğiz zorla mı götürmek isteyeceksiniz siz bilirsiniz. Bu parlamento sizin babanızın malı değil halkın malı. Burası bir anonim şirket değil, biz de çalışanları değil. Siz Meclis'e seçimle geldiniz biz KPSS ile gelmedik.

Darbeye karşı halkın iradesini savunacağız. Eğer halk isterse birden fazla parlamento kurar. Eğer o noktaya getirirlerse 59 vekilimiz halkımızın yanında olur. Parlamentonun iradesini savunmak faşizmi savunmak değildir. Son gücümüze kadar kadar mücadele edeceğiz. Burada olmuyorsa bunların şefaatine de mahkum değiliz. HDP her saldırıya karşı adım adım ne yapacağını bilen bir partidir"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal