KPSS'siz Memur Alımları Başladı

Birçok kamu kuruluşu Şubat ve Mart ayı içinde en az lise mezunu olma kaidesiyle toplamda 10 bin 500 memur alımı yapılacak.

22.02.2018-13:18 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-12:41) KPSS'siz Memur Alımları Başladı

Kamu kurumu ve kuruluşlarında eksiklikleri gidermek için Şubat ve Mart ayı içerisinde en az lise mezunu 10 bin 500 memur alımı yapılacak. Başvurunun yapılabilmesi için KPSS şartı yok. Başvurular hem KPSS puanıyla hem de KPSS puanı olmadan olabilecek. Adaylar 10 bin 500 kişilik kadroya memur olarak girebilmeleri için aranan nitelikleri taşımak zorundalar. Bunun yanında başvuru yapacak adaylar, başvurularını mutlaka belirtilen tarihler arasında yapmalılar. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Hangi kamu kurum ve kuruluşları hangi tarihlerde alım yapacak? En az lise mezunu memur olma hayali kuran vatandaşlara fırsat doğdu. Kimler başvuru yapabilir.

MEMURLUĞA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu kurum ve kuruluşları adayların başvuru yapabilmeleri için bazı şartlar aramaktadır. Bu sebeple adaylar kadrosuna göre belirtilen genel şartları ve özel şartları taşımak zorundadırlar. Adaylardan genel olarak aranan nitelikler;

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ( engelli alımları Hariç ),

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler genel olarak her ilanda belirtilmektedir.

- KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler özel olarak aranmaktadır.

KPSS'li KPSS'SİZ ALIMLAR OLACAK!

Kamu kurumları kamuya memur personel alımı sırasında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyorlar. TGRT'nin haberine göre, bu sebeple adaylar kurumlarında belirlediği gibi 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden kurumların belirledikleri taban puan da puan almış olmaları şarttır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal