Kodların Şifreleri Çözüldü: Türkiye'yi 9'a Bölmüşler!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün sinsi yapılanması gün yüzüne çıkarılıyor. İhanet şebekesinin bölgelere ayırdığı örgütlenme sistemini kodlarla şifrelediği belirlendi.

15.08.2016-11:49 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Kodların Şifreleri Çözüldü: Türkiye'yi 9'a Bölmüşler!

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalara ayna olan Eminiyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadale Daire Başkanlığı'nın FETÖ raporlarında örgütün bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı.  Raporda örgüt mensuplarının yemin metninden, örgütün illlere göre kodlu sistemi de yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Fettullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ)'nün kuruluşu, amaç ve hedefleri detaylıca anlatılıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşturulan soruşturmalara referans olan 40 sayfalık raporda örgütün yapısı detaylı olarak anlatılıyor. 17-25 Aralık soruşturmalarında ihbarcılar, itirafçılar ve yapılan operasyonlarda elde edilen verilerden yararlanılarak oluşturulan raporda ilginç ayrıntılar var. İddianamalerde FETÖ örgütünün il kodları ve haritalandırılması, örgüte girenlerin ettiği yemin, çalınan soruların Fetih Okutması adı altında ezberletilmesi gibi detaylar yer alıyor. 

GİZLENMEK İÇİN STİL ÇALIŞMASI 

Rapora göre 2014 yılından bu zamana kadar yapılan soruşturmalarda ihbarcı ve itirafçılardan elde edilen bilgilere göre  FETÖ'nün belli okullara yerleştirmek istediği öğrenciler, sınavlara birkaç ay kala gruplar halinde farklı yurtlara çıkarılıyor. Bu gruplar, daha sonra daha küçük gruplara ayrılıyorlar. Her öğrenciye 'kod' adı veriliyor.

Mülki idare, Emniyet, TSK ve Yargı gibi stratejik kurumlar için hazırlanacak öğrenciler, daha özel şartlarda seçilip, özel şartlarda hazırlanmaktadır. Bunlar özellikle 'dörder kişilik gruplar' halinde hazırlanmakta ve bunların mümkün olduğunca diğerleriyle teması sınırlanmaktadır. Bunlara 'hücre tipi' yapılanma modeli uygulanmakta; askeri okullara, Polis Akademisi ve Polis Koleji'ne sokulacak öğrenciler, kesinlikle kendi dershanelerine gerçek isimleri ile kayıt edilmemektedir, Bu öğrencilere sınav soruları sınavlardan önceden verilir. Buna örgüt jargonunda 'Fetih okutmak' denir. Ele geçirilen bu belgelerden Türkiye'yi 9 bölgeye ayırdıkları ve bu bölgelere harf kodları verdikleri tespit edildi. Harflerin hangi illeri kapsadığı da ortaya çıkartıldı. 

Örgütün kod verdiği o iller

1)AH-İstanbul, Kırklareli, Edirne, 
2) FT-Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik 
3) HL-Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli  
4)SLÇ- Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Çankırı, 
5) SLM- Adana, Hatay, Mersin, 
6)TR-Konya, Karaman, Isparta, 
7)KN-Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat 
8)SD-Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli 
9)AKF-Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin şeklinde 

İşte hainlerin yemin metni

 " Gücüm yettiği kadar Kuran'ı hayatıma gaye edineceğime; Kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma; Halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma; Kusurlarımın hatırlatılması karşısında memnuniyet ihzar edeceğime; Dahilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkitleri, 'nefsime yapılmış' gibi 'ret' edeceğime; Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma; Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, 'itirazsız' yerine getirmeye çalışacağıma; 'herhangi bir talebe gibi' dershanede vazifeme devam edeceğime; VALLAH-BİLLAH kasemleriyle yemin ediyorum"  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal