KKTC Meclis Başkanı Mehmetçik'e Destek İçin Hatay'a Gidecek

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Zeytin Dalı operasyonuna destek vermek için Hatay'a gideceklerini açıkladı.

21.02.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-12:04) KKTC Meclis Başkanı Mehmetçik'e Destek İçin Hatay'a Gidecek

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve seçilmiş bir grup bakan ile birlikte, Türkiye'nin Afrin'deki harekatına destek olmak için Hatay'a gidecek.. Hatay'da ilk adımlarını Valiliğe atacak olan heyet, daha sonra seçilen askeri birliği ziyaret edecek, askerlere 'Kıbrıs Türk halkı sizinle' mesajı verecek.

Konuyla ilgili demeç veren Zorlu Töre, "Türk Ordusu, bizim bedenimizdeki canımız. O sebeple, Türkiye'ye Afrin desteği vermek için Hatay'a gideceğiz" dedi. Hatay Valisi Erdal Ata ile görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Töre, "Genelkurmay'dan ziyarete gidilecek yerlerle ilgili alınacak müsade sonrasında, haftaya Hatay'da olacağız. Sayın Erdal Hata, konuya çok duyarlılık gösterdi. Bizleri ağırlamaktan mutlu olacağının altını çizdi" dedi.

YÜREĞİMİZ AFRİN'DE

Afrin operasyonun bölgenin de bekası açısından önemli olduğunun altını çizen Töre şöyle devam etti:
"Şanlı Türk Ordusu, Kıbrıs'a da 1974'te barış getirmiştir. Şimdi Afrin'e de bölgeye de barış getirmek için kanını döküyor. Kıbrıslı Türkler olarak Anavatanımızın her zaman arkasındayız. Manevi olarak Şanlı Türk Ordusu'na destek vermek istedik. Türkiye'ye bağlılığımızı da tekrardan ortaya koyacağız."

Töre'ye 5 milletvekili ve mucahit derneklerden üyeler eşlik edecek. Heyette yer alacak isimlerden biri olan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da "Toplumsal birliktelik amacıyla Türk Ordusu'na destek vereceğiz. Afrin'de değiliz ama yüreğimiz Türk Ordusu ile" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal