İşte 2019 Seçimi Oy Pusulası!

Edinilen son bilgilere göre; 2019 yılında sandıkta karşımıza çıkması muhtemel olan oy pusulası yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

21.02.2018-08:05 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-17:00) İşte 2019 Seçimi Oy Pusulası!

AK Parti ve MHP'nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından oy pusulasının nasıl olacağı merak ediliyordu. Teklifin maddelerinde tarifi yapılan oy pusulasının bir örneği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, grup toplantısından sonra açıkladığı seçim ittifakının isminin 'Cumhur ittifakı' olacağının belli olmasından sonra tüm gözler yarın Meclis'e sunulacak 26 maddelik teklife çevrildi. Edinilen son bilgilere göre; 2019 yılında sandıkta karşımıza çıkması muhtemel olan oy pusulası yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

CHP ile AK Parti kurmayları arasında gerçekleşen seçim ittifakı görüşmelerinden sonra MHP lideri Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşerek son detayları onayladı. Bu gelişmelerden sonra seçim ittifakı yapacak partilerin nasıl ittifak kuracağı belirlendi. TBMM Başkanlığı'na sunulacak dosyadan sonra, seçim ittifakının Meclis'te oylandıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İşte bu teklife göre 2019 yılında sandıkta karşımıza çıkması muhtemel seçim pusulası…

MÜHÜRSÜZ ZARFLARLA İLGİLİ MADDE

Teklifte 16 Nisan Referandumu'nun ardından tartışılan mühürsüz zarflarla ilgili düzenleme de yapıldı. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı ve amblemi ile ilçe seçim kurulunun mührü bulunan zarfların sadece sandık kurulunun ihmaliyle mühürlenmemesi, bu zarfları geçersiz kılmayacak.

Teklifte ayrıca birden fazla oy pusulasının tek bir zarfa konulması öngörülüyor. Yani birlikte yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi ile yerel seçimlerde kullanılacak pusulalar tek bir zarf içinde sandığa atılacak. 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal