İran'dan Türkiye'ye Gelen Afgan Göçmenler Sınır Dışı Edilecek

İçişleri Bakanlığı, İran üzerinden Türkiye'ye gelen göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceğini açıkladı.

07.04.2018-22:15 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-22:06) İran'dan Türkiye'ye Gelen Afgan Göçmenler Sınır Dışı Edilecek

İçişleri Bakanlığından, Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ndeki sınır dışı işlemleri noktalanan Afganistan uyruklu 591 mültecinin, Erzurum'dan Kabil'e düzenlenecek "charter" uçuşlarıyla sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

İRAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Bakanlıktan yapılan bildiride, Afganistan'daki terör olayları ve ekonomik zorluklar sebebiyle büyük kısmı "genç erkekler"den olan Afganistan uyruklu mültecilerin, İran üzerinden Türkiye'ye ve Avrupa ülkelerine yoğun biçimde göç ettikleri söylendi.

"CHARTER SEFERLE SINIR DIŞI EDİLECEKLER"

Konuyla alakalı Bakanlık'tan şu açıklama yapıldı:

"Son aylarda yoğun bir şekilde İran üzerinden Türkiye'ye gelen Afganistan uyruklu düzensiz mülteciler, öncelikle çevre kentlerdeki geri gönderme birimlerine gönderilerek sınır dışı işlemlerine başlanmıştır. Sonuç olarak Aşkale Geri Gönderme Merkezi'nde sınır dışı işlemleri noktalanan Afganistan uyruklu mültecilerin 591'i bugün ve yarın Erzurum'dan Kabil'e gerçekleştirilecek olan charter uçuşlarıyla sınır dışı edilecektir.

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ HIZLANARAK DEVAM EDECEK

Diğer şehirlerimizde olan düzensiz mültecilerin de sınır dışı işlemlerinin noktalanmasının ardından önümüzdeki süreçte de sınır dışı işlemleri ivme kazanarak devam edecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal