İslam Birliği Zirvesi Yarın Toplanıyor

Yarın İstanbul’da bir araya gelecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde, Kudüs hakkında güçlü kararların alınması hedefleniyor.

12.12.2017-11:02 - (Son Güncelleme: 12.12.2017-14:44)

Yarın İstanbul’da bir araya gelecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde, Kudüs hakkında güçlü kararların alınması hedefleniyor. Müslüman liderler, kınama mesajlarının ilerisine geçip, ABD’yi provokatif Kudüs kararından geri adım attıracak, Filistin topraklarını işgal edip, Filistinlileri acımasızca öldüren İsrail’i cezalandıracak kararlar verecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İslam dünyasında büyük tepki gördüğü skandal Kudüs kararının ardında Türkiye’nin davetiyle yarın olağanüstü toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) İstanbul zirvesi şimdiden önemli bir caydırıcı durum haline geldi. 1969 senesinde 'özgür Filistin' için kurulan İİT'nin kınama mesajlarından ileri giderek, ABD’yi provokatif Kudüs kararından vazgeçirecek, Filistin topraklarını işgal edip, Filistinlileri acımasızca katleden İsrail’i cezalandıracak adımlar atmalı.

ÇOK SAYIDA LİDER BİR ARAYA GELECEK

Kudüs zirvesi liderler geçidine sahne olacak. Dünden itibaren 23 ülkeden zirveye katılım için teyit geldiği bu rakamın daha da yükseleceği ifade edildi. Alınan bilgilere göre dün itibariyle zirvede 19 ülke devlet başkanı, 3 ülke hükümet başkanı, 1 ülke de başbakan yardımcısı düzeyinde temsil edilecek. İran, Katar, Ürdün, Azerbaycan, Filistin ve Kuveyt gibi ülkelerin devlet başkanı düzeyinde katılımı bekleniyor. Düne kadar Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’dan henüz teyit alınmadığı öğrenildi.

REİS-İ CUMHURDAN KUDÜS ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’ın Kudüs hakkında verdiği karara ilişkin, ‘Biz mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ile ilk kıblemiz gözbebeğimiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Amerika'nın kararını ilan edeceğini açıkladığı salı gününden bu yana yoğun bir telefon diplomasisi yürüttük. Amerika'nın bu adımının tamamiyle evangelist bir yaklaşım olduğunu da ortaya koymak durumundayım. Ne uluslararası hukukla, ne diplomasi ile ne de insanlıkla bağdaşmadığını dile getirdik. Çarşamba günü İİT dönem başkanı olarak, İstanbul’umuzda İslam ülkelerinin liderlerini, hükümet başkanlarını olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritası ile kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir. Orayı başkent olarak ilan etmeniz, binanızı oraya taşımanız yok hükmündedir.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal