Esad, Doğu Guta'ya Kimyasal Silahlarla Saldırdı

Suriye'de Esad güçleri Doğu Guta'ya kimyasal silahlarla saldırdı. Binden fazla kişi gazdan etkilenerek hastanelere kaldırıldı.

08.04.2018-00:02 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-23:53) Esad, Doğu Guta'ya Kimyasal Silahlarla Saldırdı

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) timlerinin sosyal medya hesaplarından aktardığı bilgiye göre, Esed rejimi ve yandaşları, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son bölge olan Duma kentine zehirli gaz barındıran kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdi.

BİNDEN FAZLA SİVİL HASTANELERE KALDIRILDI

Doğu Guta'nın da içinde olduğu Şam kırsalı civarındaki Sivil Savunma birimlerinin sözcüsü Sirac Mahmut, AA muhabirine yaptığı konuşmada, rejim kuvvetlerinin zehirli gaz barındıran kimyasal silah saldırısı neticesinde bir sivilin gazdan etkilenerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Mahmut, gazdan etkilenen binden fazla insanın de Duma şehir hastanesine götürüldüğünü söyledi.

Duma'ya dün tekrardan yoğun saldırı başlatan rejim kuvvetleri, 19 Mart'ta da kente klor içeren kimyasal saldırı gerçekleştirmişti.

Bunun yanında Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 4 Nisan tarihinde duyurduğu raporda, Beşşar Esed hükümetinin Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana 214, (4 Nisan 2017) Han Şeyhun katliamından bugüne de 11 kez kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal