CHP'li Belediyede Zeytinlik Katliamı! Yasaları Çiğnediler!

CHP'li Mudanya belediyesi yasalara aykırı davranarak zeytinlik araziyi parsel parsel sattığı açığa çıktı. NGS için kesilen zeytinlikler için bangır bangır bağıran CHP, kendi koyduğu yasayı çiğnedi.

04.04.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-13:36) CHP'li Belediyede Zeytinlik Katliamı! Yasaları Çiğnediler!

CHP'li milletvekilleri geçtiğimiz  yakın tarihte "Zeytini yok etmek insanlığı yok etmektir, doğayı yok etmektir." diyerek bangır bangır bağırıyordu. Bugün ise Bursa Mudanya'da CHP'li belediyenin yasaları çiğneyerek bir şekilde zeytinlik alanları parsel parsel sattığı gün yüzüne çıktı.

7 Şubat 1939 tarihinde yürürlüğe giren "Zeytinlikleri Koruma Kanunu", bugüne kadar hiç değiştirilmeden uygulanıyor. Fakat Bursa’nın Mudanya ilçesinde kendi yaptıkları yasaları çiğneyerek 600’ün üzerinde zeytinliğin vasıf değişikliği yapılarak arsaya çevrildiği öğrenildi.

Mudanya Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusuyla ilçede belediye encümeni kararıyla zeytinlik alanların vasıf değişikliği yapılarak araziye çevrildiği ve yasaya aykırı şekilde inşaat ruhsatları verildiği ileri sürüldü.

DOSYA SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Savcılığa sunulan dosyada Mudanya Belediyesince 2008 ve 2017 yılları arasında alınan meclis kararlarında 1/25000, 1/5000 ve 1/1000’lik planlar hazırlanırken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün görüşü alınmadığı belirtildi. Üst ölçekli plan notlarında “özel ürünler açısından önem taşıyan özel araziler korunacaktır” beyanına rağmen, alt ölçekli planlarda uyulmadığı, bu durumda alt ölçekli planlar ile üst ölçekli planların uyumsuz olduğu, 3573 sayılı kanunun dikkate alınmadığı, Alt ölçekli planlar içerisindeki zeytinlik alanların 3573 sayılı kanunda belirtilen yüzde 10 alt yapı ve sosyal tesis için kullanılabilir maddesine uyulmayıp, zeytinlik alanların geniş kısmının konut yapıldığı belirtildi.  Mudanya Belediyesinin zeytinlik alanlarının arsaya dönüştürülmesi için encümen kararı aldığı, Mudanya Tapu Müdürlüğünün de 612 adet zeytinlik vasıflı alanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün görüşü alınmadan vasıf değişikliği yaparak arsaya çevirdiği, Mudanya Belediyesi’nce 51 parsele konut izni verildiği, mahkeme kararının hiçe sayıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Süleyman Soylu bu soruşturmaya onaylayarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte iki eski belediye başkanı ve 53 belediye meclis üyesinin yargılanmasının önünü açtı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal