İran'dan Kritik 'Afrin' Açıklaması!

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Suriye'de bulunmasına hukuka aykırı dedi.

24.01.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 25.01.2018-11:15) İran'dan Kritik 'Afrin' Açıklaması!

Rahim Safevi, Türkiye'nin Afrin operasyonunu değerlendirerek, terör örgütü YPG'nin Suriye'nin milli egemenliğini ihlal ederek Akdeniz'e açılmak için Afrin'i "işgal" ettiğini söyledi.

''ABD'NİN YENİ YILDAKİ STRATEJİSİ...''

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Türkiye'nin terör örgütü PKK-YPG'ye karşı Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Tümgeneral Safevi, "ABD'nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak" olduğunu ileri sürdü.

''TÜRKİYE'NİN SURİYE TOPRAKLARINDA BULUNMASI HUKUKA AYKIRI''

Safevi, "ABD, 30 bin kişilik bir güç oluşturup Türkiye'nin güneyiyle Irak'ta Kürtler için otonom bir bölge kurmak istiyor. Diğer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz'e ulaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu biliyor ve bu yüzden Afrin'i işgal ettiler. Kürtlerin bu hamlesi Suriye'nin milli egemenliğinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD'nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek" iddiasında bulundu.

Öte yandan Katar Savunma Bakanı Khalid Al-Attiyah, telefonla görüştüğü Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye, Zeytin Dalı Harekatında Türkiye'nin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah, telefonla görüşme yaptığı Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye, Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatında Türkiye'yi desteklediklerini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Al-Attiyah ile Canikli'nin görüşmesi geçtiğimiz gece geç vakitlerde gerçekleştirildi.

Katar'ın, terörle haklı mücadelesinde Türkiye'yi desteklediğini belirten Al-Attiyah, Afrin'e ilişkin harekatta Türkiye’nin yanında olduklarını açıkladı.

Al-Attiyah, Türkiye'nin istemesi durumunda harekata gereken her türlü desteği esirgemeyeceğini de ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal