İran ve Türkiye Arasında Buzlar Eriyor!

İki ülke arasındaki ticaret ve turizmi geliştirmek amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, Ağrı-İran arasında 4 minibüs ile transit sefer başlatıldı.

23.02.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 23.02.2018-17:31) İran ve Türkiye Arasında Buzlar Eriyor!

Türkiye ile İran arasında imzalanan protokolle, Ağrı ile komşu ülkenin Urumiye ve Tebriz kentleri arasında transit minibüs seferleri başlatıldı.

Ağrı Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Süleyman Elban, Ağrı'nın İran ile uzun bir sınır hattı olduğunu belirterek sınırın yanı sıra kültür, inanç ve tarihi değerleriyle Ağrı'nın İran'a çok yakın olduğunu aktardı.

'HEMEN HEMEN HİÇ İRANLI MİSAFİRİMİZ YOK'

Elban, "Bu kadar yakın olmamıza ve Türkiye'nin en büyük karasal sınır kapısı da bizde olmasına rağmen, bu ticaret ve ilişkilerden hiç yararlanamıyorduk. Hemen hemen hiç İranlı misafirimiz yok, neredeyse havaalanımızı kullanan hiç İranlı kardeşimiz yok. Bu insanlar bizim Gürbulak Sınır Kapısı'ndan transit geçip Erzurum, Trabzon gibi farklı şehirlere gidiyorlardı, ama bize bir türlü gelmiyorlardı" dedi.

'İNŞALLAH KISA SÜREDE BİZ İRAN'A GİDECEĞİZ'

Kente İranlı turist çekmek ve ekonomik katkı sağlayacak girişimlerin önünü açmak için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal