Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İETT'de Devrim Gibi Yenilik!

İstanbul'da ulaşım için toplu taşıma büyük önem taşırken İstanbulluları sevindirecek haberler geldi. Birçok kişinin son dakikaya bıraktığı ve bakiyesinin yetmediği durumlarda sıkıntı yaşadığı İstanbulkart'ta rahatlatacak gelişmeler yaşanıyor.

24.02.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-18:14) İETT'de Devrim Gibi Yenilik!

İstanbulkart uzun yıllardır kullanımda olmasına rağmen birçok kişi hala eski adı olan akbil olarak anmaya devam ediyor. İstanbulluların deyimiyle akbil ya da İstanbulkart’ın kullanımını rahatlatacak bir son dakika haberi vatandaşı sevindirdi. Android telefonlar için yayınan İstanbulkart uygulamasının merak edilen detayları şu şekilde…

TELEFONUN ARKASINA OKUTARAK BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME…

NFC destekli telefonlarınızda istanbulkart'ınızı telefonunuzun arkasına okutarak anlık bakiye görüntüleyebilirsiniz. Yükleme yapmanın yanında bakiye sorgulamanıza da olanak sağlayan İstanbulkart uygulaması henüz tanıtım versiyonuna sahip olduğu için sadece bir kart tanıtabiliyorsunuz. Anlık bakiye görüntüleme işlemi ise kartınızı telefonunuzun arkasına tuttuğunuz zaman gerçekleşiyor. Kredi kartıyla yükleme yapmak için ise kredi kartınızı uygulamaya tanımlamanız gerekiyor. Artık NFC özelliğine sahip telefonlardan İstanbulkart bakiyesi sorgulama ve yükleme işlemleri yapılabilecek. İstanbulkart uygulaması nasıl kullanılacak? NFC özelliği nedir? Şimdi İstanbullular bu sorulara cevap arıyor..

NFC NEDİR?

NFC, düşük bant genişliğine sahip olan, Bluetooth ve Wifi gibi teknolojilerden zayıf çalışan ve çok kısa mesafe (yaklaşık 4 cm aralıkta) ile kullanılabilen bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Açılımı Near Field Comminucation, Türkçesi ise Yakın Alan İletişimi olan NFC teknolojisi, temel olarak bu teknolojiye sahip cihazların kısa mesafede birbiri ile veri alışverişi yapabilmesini sağlar. NFC teknolojisi, Sony ve Philips markaları tarafından, 2002 yılı sonunda geliştirilmiş, 2003 yılı sonunda ise bir kablosuz iletişim standardı olarak kabul edilmiştir. Telefonunuzun NFC desteği olup olmadığını özelliklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;