Futbol Kurallarında Büyük Değişiklik

Futbol oyun kurallarını tahkim eden kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, eleme maçlarında uzaması durumunda takımlara bir futbolcu değişikliği hakkı daha tanınmasına karar verdi.

06.03.2018-17:04 - (Son Güncelleme: 06.03.2018-17:36) Futbol Kurallarında Büyük Değişiklik

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ciddi bir kural değişikliğine gitti. Futbol kurallarına yön veren kurum, eleme oyunlarında uzatmaya gidilmesi halinde 4. oyuncu değişikliği hakkını tanıyan yetkiyi verdi. Kural şimdilik 2018 Dünya Kupası’nda resmiyete geçecek.

UEFA GELECEK SEZON UYGULANACAK

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde yarış devam ettiğinden dolayı bu sezon kuralı uygulamak istemiyor. Fakat gelecek sezon bu organizasyonlarda maçın uzaması halinde 4. oyuncu değişikliği uygulanabilecek.

Öte yandan Galatasaray hayati bir haftaya girdi. Cuma günü İsviçre'de Başkan Mustafa Cengiz ve kurmayları UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) karşısında ter dökecek.

Futbolcuların alacaklarının büyük bölümünü ödeyen ve diğer borçlar için de bir yol haritası belirleyen Galatasaray'ın A takımı, Avrupa'dan bir yıl daha men cezası almamak için uzun ve etkileyici bir sunum yapacak.

Galatasaray'ın bu sezon hedefinin Şampiyonlar Ligi'nde yer almak ve kasayı rahatlatmak olduğunu anlatacak olan Başkan Cengiz, "Ligde lideriz. Eğer bizi bu dev organizasyondan mahrum bırakmazsanız. Sahamızda oynayacağımız en az 3 maçta 150 bin kişiyi futbolla kucaklaştıracağız" diyecek.

50 MİLYON TARAFTARIMIZI ÜZMEYİN

Galatasaray'ın dünya genelinde 50 milyon taraftarı olduğunu ifade edecek olan Galatasaray Başkanı, "UEFA'nın bu kadar büyük bir topluluğu üzmeyeceğini tahmin ediyoruz" ifadesini kullanacak.

UEFA'DAN MİNİ DÜNYA KUPASI KARARI

Kısa bir zaman evvel FİFA'nın yeni uygulaması olan Uluslar Ligi'nin bir benzeri, Global Uluslar Ligi ismiyle milli takımlar düzeyinde yapılacak. Alman medyasına konu ile alakalı olarak demeç veren UEFA yetkilileri, dünyanın her lokasyonundan milli takımların katılacağı bu geniş kapsamlı etkinlik 2 senede bir düzenleneceğini ifade etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal