Hakan Fidan Görevden Alınıyor mu; Bomba Açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat ile söyleşisinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili bomba açıklamalar yaptı.

03.08.2016-12:21 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hakan Fidan Görevden Alınıyor mu; Bomba Açıklama!
Başbakan Binali Yıldırım, istihbaratın yapısının yenilenme ihtiyacını, "Bir dağınıklık var. Buradaki koordinasyonsuzluğu, dağınıklığı ortadan kaldırıp, bilgi kirliliğine meydan vermeden, görev tanımlarını yeniden yaparak sağlıklı işlemesini sağlamak" diye anlattı. Yıldırım, dün akşam reklam gelirlerinin 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na bağışlandığı ve CNN Türk, Kanal D, TV2, Euro D, CNN Türk Radyo ile Radyo D'den canlı yayınlanan programda, Hande Fırat'ın sorularına özetle şu yanıtları verdi
 
BİR KARAR VERMİŞ DEĞİLİZ
(İstihbaratta yeni yapılanma) Çalışma yapılıyor. Nasıl olacağı ile ilgili tam bir karar vermiş değiliz. Cumhurbaşkanımızla son olarak değerlendireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Bir dağınıklık var. Emniyet, Jandarma, MİT var...Yapacağımız yeniden yapılanma iç ve dış tehditleri aynı derecede ele alacak ve onlara yönelik etkin operasyonel tedbirler, istihbarata karşı koyma tedbirlerini içerecek. Gelişmiş ülkelerin sahip oldukları istihbarat altyapısı, bizim var tabi, ama önemli olan buradaki koordinasyonsuzluğu dağınıklığı ortadan kaldırıp, bilgi kirliliğine meydan vermeden, görev tanımlarını yeniden yaparak sağlıklı işlemesini sağlamak.

TİB'İ DE KAPATACAĞIZ
Epey yıprandı. Yerine başka bir kuruluş gelmeyecek. Bu yapı yeni kurulacak istihbarat sistemi içinde yerini alacak. (TİB'in kayıtları ne olacak?) Kayıtları ile ilgili mahkemeler var. Bir kısmına erişildi. Bir kısmı da silinmiş. Kurumsal hafıza yok olmayacak, bir kenarda duracak.

GÖREVİN MİT'İ BOMBALAMAK
(İstihbarat nasıl geldi?) Bana MİT Başkanı'nın naklettiği şu: Bir binbaşı, önemli bir bilgi için MİT'e gelmek istiyor. Daha erken geliyor. 15.00 civarında kabul ediliyor. Kabul edilince, ‘Ben izindeydim, beni çağırdılar, dediler ki ‘19.00'da hazır ol, görevin helikopterle gidip MİT'i bombalamak, Hakan Fidan'ı alıp gelmek.' Onun üzerine Genelkurmay Başkanı Hakan Bey'i çağırıyor. 8'e kadar bir arada oluyorlar ve o ara Genelkurmay Başkanı sağa sola talimatlar gönderiyor. Sonrası malum.

FİDAN YANITINI VEREMEDİ
(Darbe girişimini Cumhurbaşkanı eniştesinden, Başbakan eşten dosttan nasıl öğreniyor?) Ben bunu MİT Müsteşarı'na sordum, ‘Nasıl olur' dedim. Başbakan'ın haberi yok, Cumhurbaşkanı'nın haberi yok. Bunun cevabını veremedi. Herhangi bir şey söylemedi. Bana da Cumhurbaşkanımıza neden iletilmediğinin izahati yok. (MİT Müsteşarı devam edecek mi) Bizim için işlerin önceliği var. Bunları bitirdikten sonra özeleştirisini tabii ki yapacağız.

"MİT MÜSTEŞARI GÖREVDEN ALINACAK MI?"
Bizim için öncelik farklı. Şu anda onunla ilgili yapmamız gereken çok şey var. Bunlar yapıldıktan sonra geçmişe dönüp, bürokrat ne yaptı biz ne yaptık bunun eleştirisi tabii ki yapılacak. Bunları bırakıp kendi içimizde zafiyete düşersek, bu daha büyük bir yanlış olur. Böyle bir kriz ortamında, böyle bir adım atmak krizin sonuçlarının bertaraf edilmesini sağlamaz. Aksine moraller dibe vurur ve başka bir krizle karşı karşıya kalınır.

BİN 500 DAVAYI GERİ ÇEKTİM
Davaların hepsini çektim. Genel olarak üç lidere yönelik değil, yazar, gazeteci vs. onlara yönelik. Bin 500 davam varmış, Kemal Bey de benzer bir şey yaptı biliyorum. Bunlar samimiyet göstergesidir.

15 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK
(2010 KPSS'nin iptali) Yargı kararı, mağdurların açtığı dava ile ilgili. 86 bin kişi çıkarılacak demektir. Ya yasa düzenleyeceğiz, mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz, ya da 86 bin kişinin iş akdini feshedeceğiz. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı'na da söyledim. Şu daha doğru, sınavlarını incelemek lazım. Geriye yönelik bakılır, orada bu işin failleri kimse ortaya çıkarılır. Diğerleri muaf tutulur. 20 binin üzerinde öğretmen açığa alındı. Ders sezonu da geliyor. Öğretmen ihtiyacı var, 15 bin öğretmen alınması konusunda karar aldık. Okullar da zamanında açılacak.

30 AĞUSTOS'U YOK SAYAMAYIZ
30 Ağustos törenleri konusunda aldığımız bir karar yok henüz. Bir olay yaşadık diye 30 Ağustos'u yok sayamayız. Tedbirler alınır, karar verilir. m (Memurlara izinler) Buradaki bir tedbirdi. Memurlar arasında da örgütle iç içe olan insanlar var. Adaletin elinden kaçmaması için. Çok fazla süreceğini zannetmiyorum, kısa sürede bir müjde vereceğiz. Mesajı aldık. Beklentiyi karşılıksız bırakmayız.

(Askeri binalar ne olacak?) Daha bu karar yeni. Bunları yaparken ne yapılacağının hesabını yapmadık. Harp okulu binaları kullanılacak. Milli Savunma Üniversitesi adı altında birleştiriliyor. m (Balyoz mağdurlarına iade-i itibar) Düzmece raporlarla hakları alınanlar başvurabilecekler.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal