Hain Saldırıda Asıl Hedef Belli Oldu

15 Temmuz’daki darbe girişimiyle istediği kaos ortamını yaratamayan üst akıl, terör eylemlerine hız verdi. Gaziantep’te hedef seçilen mahallede Kürtler ve Suriyelilerin yoğun olarak yaşaması dikkat çekiyor.

22.08.2016-11:11 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hain Saldırıda Asıl Hedef Belli Oldu
Türkiye önce FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle 240 evladını kaybetti. Milletin tankların önüne göğsünü siper etmesi ve ardından başlayan 'Demokrasi Nöbetleri' ile hain emeline ulaşamayan üst akıl bu kez terör örgütü PKK'yı devreye soktu. Diyarbakır, Van ve Elazığ'da peş peşe patlayan bombalara halk yine 'birlik' mesajıyla karşı durdu. Hain planın son halkası ise Gaziantep'ti.  Önceki gece Siirtli bir ailenin kınagecesine gelen cani üzerindeki bombayı çocuk, kadın yaşlı genç onlarca kişinin arasında patlattı.

ÖNCE PKK SONRA DAEŞ

Ortalık savaş alanına dönerken 50 kişi hayatını kaybetti. Hain saldırıyla ilgili tüm detayları araştıran istihbarat ve terör polisi saldırının ilk etapta DAEŞ kaynaklı olduğunu belirledi. Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler, PKK'nın kolu PYD'nin ABD desteğiyle DAEŞ'i Menbiç'ten çıkarması gibi etkenlerin saldırının görünen nedeni olduğunu belirten istihbarat yetkilileri buz dağının görünmeyen yüzünde ise Türkiye'nin 15 Temmuz sonrası hedefe konulmasını gösterdi.

Kozmopolit yapıda

Saldırının hedefindeki Gaziantep özellikle seçildi. Son dönemde hem Doğu ve Güneydoğu'dan hem de Suriye'den göç alan kentin en kozmopolit mahallesi hedef alındı.

Çatışma umuyorlardı

Çeşitli etnik gruplardan göç alan bir mahalle olarak bilinen Aktepe Mahallesi'nde saldırı sonrası çatışmayı hedefleyen üst akıl DAEŞ'i devreye soktu. Amaç Kürt kökenli vatandaşlar ile Suriye'den gelen Arap kökenli göçmenleri karşı karşıya getirmekti.

Büyük oyuna gelmeyelim

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile geldiği Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere açıklamasında, kentteki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Gaziantep'in yeniden hızla ayağa kaldıracaklarını ifade eden Şimşek, yaşanan saldırıyı "Eşi benzeri görülmemiş vahşette barbar bir katliam" diye nitelendirdi. Şimşek, bir gazetecinin, olay yerinde çok sayıda Kürt kökenli vatandaşların yaşadığını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

"Bu olayları, sıradan bireysel olarak görmemek lazım. Bunların hepsi amaçlı ve planlı bir çabanın eseri” şeklinde konuştu. Konuşmasının son bölümünde sağduyu çağrısında bulunan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziantepli hemşerilerime sesleniyorum; hiç kimse provokasyona gelmesin. Burada kardeşliğimizi zedelemeye çalışıyorlar, aramıza fitne-fesat sokmaya çalışıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Büyük bir oyun oynanıyor, biz aklı selim bir şekilde büyük bir dayanışma göstererek bu oyunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Kan provokasyonu yapılıyor

Hiç bir kan ihtiyacı olmamasına rağmen FETÖ, PKK yandaşı ve benzer gruplara yakın Twitter hesaplarından duyuru yapıldı. İnsanların bir anda galeyana getirmenin planlandığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Belirli bir grup planlı olarak insanları sokağa çekmek için 'acil kan ihtiyacı var' diyerek sosyal medyada çağrı yapıyorlar. Amaçları büyük kalabalıkları toplayıp bunların arasına provokatörleri sokup kitlesel olaylar çıkarmak" dedi.  

Canlı bomba yeleği bulundu

Gaziantep’teki saldırıyı soruşturan başsavcılık, dün yaptığı açıklamada, olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği bulunduğunu duyurdu.

Gaizantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırıyla ilgili başsavcılık açıklama yaptı. Olaydan sonra 2 cumhuriyet başsavcı vekili 4 savcının görevlendiğildiği belirtildi. Polisle birlikte olay yerinde inceleme başaltıldığı belirtilen açıklamada, “Bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir” denildi.

Otopsi devam ediyor

Açıklamada, “Ölenlerin otopsi işlemleri sonuçlandırılarak kimliği tespit edilenler ailelerine teslim edilmeye başlanmıştır. Olayın failleri hakkında başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı, birtakım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal