Gül Sert Çıkınca İddiayı Ortaya Atan Kıvırdı

"Dışişlerine paralelleri doldurdu" iddiasını ortaya atan Özdem Samberk Abdullah Gül'den özür diledi.

04.05.2016-18:41 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Gül Sert Çıkınca İddiayı Ortaya Atan Kıvırdı
Sanberk sözlerinin doğru olmadığını kabul etti. Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, emekli büyükelçi Özdem Sanberk, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den özür diledi.

"GÜLENCİLERİ DIŞİŞLERİ'NE ABDULLAH GÜL DOLDURDU" DEMİŞTİ
Sanberk, dile getirdiği “Fethullah Gülen Cemaati üyelerinin liyakat göz ardı edilerek Dışişleri'ne Abdullah Gül’ün bakanlığı döneminde girdiği” iddiasında bulunmuştu.

ABDULLAH GÜL TEPKİ GÖSTERDİ, ÖZÜR DİLEDİ
Sanberk, Gül’ün iddiayı reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada “Beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir” dedi. Sanberk’in konuya ilişkin olarak açıklama metni şöyle:

BEYANIM DOĞRU İFADELERE DAYANMIYOR
2 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanan söyleşimizde, Gülen cemaati üyelerinin Dışişleri Bakanlığı’na Abdullah Gül döneminde girdiği yolunda yer alan beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir. Bu dikkatsiz, özensiz ve yanlış ifadelerim dolayısıyla 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün kalbini kırmış olabileceğim düşüncesiyle derin üzüntü duyduğumu beyan eder, kendisinden özür dilerim.

GÜL: MÜSTEŞARLIK YAPMIŞ OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Gül Sanberk'e tepki göstererek, ''Devlet ve siyaset hayatında izlediğim en önemli ilkeler, her zaman liyakat ve devlete sadakat olmuştur" dedikten sonra şu ifadeleri kullandı: "Bir internet sitesine verdiği mülakatta hakkımda asılsız iddialarda bulunan kişinin uzun yıllar hizmet ettiğim Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık yapmış olması ayrıca üzüntü vericidir. Bilgi sahibi olmadan iddia sahibi olan bu kişinin, çelişkili ifadeleri ile şahit olmadığı bir döneme ait, iftiraya varan açıklamalarını yersiz ve maksatlı buluyorum."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal