Burhan Kuzu'dan FLAŞ Açıklama! Bedelli Çıkıyor mu?

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

29.03.2017-12:17 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Burhan Kuzu'dan FLAŞ Açıklama! Bedelli Çıkıyor mu?

2017'de Bedelli askerlik için bekleyen milyonlarca bakaya genci ilgilendiren açıklama Burhan Kuzu tarafından geldi. Burhan Kuzu bedelli askerlik çıkarılacak mı sonucuna yönelik verdiği yanıtta, bedelli askerliğin çıkması için şu an ki şartların el verişli olmadığını, seferberlik, birinci dünya savaşı ve kurtuluş savaşının adeta tekrar yaşandığı bir süreçte bedelli askerlik düşünülmesinin doğru olmadığını ancak yine de bedelli askerlik bekleyen gençleri unutmadıklarını, ilerleyen dönemde düşünülebileceği için beklemeleri yönünde telkinler verdi.

Bedelli Askerlik konusunda en son 26 Ocak 2017 tarihinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "bu tarz çalışmamız" yok açıklamasını yapmıştı. Son açıklamayı ise Burhan Kuzu gerçekleşti. Burhan Kuzu yapmış olduğu açıklamalarında "kayırmacılık" kelimesinin altını çizdi.

BEDELLİ ASKERLİK BEKLEYEN GENÇLERİ UNUTMUYORUZ

Ülke TV’de “Arafta Sorular” programında Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan AK Parti Milletvekili Burhan kuzu, fiyatlı askerlik ile ilgili ehemmiyetli izahlarda bulundu. Burhan Kuzu bu konuda bir hayli gencin bir netice beklediğini aktardı, Kuzu sözlerine şu şekilde devam etti “Askerlik ile ilgili her yerde soruyorlar arkadaşlarımız haklı olarak. Takdir edilir ki şu an Türk silahlı gücü yedi düvelle boğuşuyor. Birinci Dünya Savaşı devam ediyor, Kurtuluş Savaşı devam ediyor, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan “seferberlik” lafını kullandı, bu kelimeyi boşa kullanmadı. Bu anlamda, böyle bir ortamda paralı askerlik doğru olmaz. Fakat bu ileride olmayacak mananına gelmez. Gün olarak bir tarih veremem. Fiyatlı askerliği bekleyenlerin çoğu iş kurmuş gençler, işlerini bir yere kadar getirmişler, işlerinin bozulmasını istemeyenler yanlarımıza geliyor. Bu vaziyette iltimas etmecilik olmaz. Grup Başkan Vekilimizin erkek çocuğu “bir günden” kaybetti. Fakat unutulmuyor bu gençlerin istekleri. Şu an yok fakat ileride olur.

Kaynak: kamugundem

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal