Furkan Vakfı'nın Kirli Yüzü! Bağlantıları Ortaya Çıktı

Adana polisi tarafından, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına ilişkin başlatılan soruşturmada "vakıf" adı altında faaliyet gösteren örgütün, DEAŞ ve El Kaide bağlantıları ortaya çıktı.

21.02.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-11:19) Furkan Vakfı'nın Kirli Yüzü! Bağlantıları Ortaya Çıktı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "vakıf faaliyeti ismi altında kuruluş amacından başka anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içinde tavırlar göstererek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının içlerinde bulunduğu zanlılar için gözaltı kararı verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 30 Ocak tarihinde 33 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da içlerinde yer aldığı 28 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı. Adliyeye gönderilen 28 zanlıdan içerisinde vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 5'i tutuklandı, 5'i ev hapsi aldı, 3'ü serbest geri kalanlar ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

Vakfın genel merkezinin olduğu binada yapılan aramalarda kasa ve dolapta kayıt dışı olduğu tespit edilen 364 bin lira ele geçirildi. Mahkemece kuruluş amaçları dışında faaliyet gösterdikleri sebebi ile kayyum atanan vakfın şubeleri kapatılarak mühürlendi.

Polisin gerçekleştirdiği aramalarda vakfın kuruluş amacının dışında bir örgüt gibi hareket ettiği, hiyerarşik yapı meydana getirdiği, bu yapıda Kuytul'un dışındaki üyelerin, "hocalar" olarak isimlendirildiği ortaya çıktı. Örgütü, FETÖ'nün yaptığı gibi ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini hedef aldığı tespit edildi. Buna göre örgüt, üye kazanmak için hedef aldığı öğrencilerin vakfa ait yurtlarda kalmaları sağlandı. Yurtta kalanlara örgütün ideolojisi kapsamında sözde "cihat" fikirleri aşılandı. Yurtlarda kalanlara savaş içerikli görseller izlettiren örgütün, devlete karşı isyan, ayaklanma içerikli kitapların okutulmasını sağladığı öne sürüldü. Polis, bu yurtlarda Kuytul'dan ders almaya gelen öğrencilerin bir süre sonra DEAŞ ve El Kaide terör örgütüne katıldıklarını ortaya çıkardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal