Ödem Söktürücüler Nelerdir?

Ödem nedir? Ödem nasıl atılır? Ödem neden oluşur? Vücuttaki ödemin atılması için yapılması gerekenler nelerdir? gibi tüm soruların doğru ve yeterli cevapları için haberimizi inceleyebilir ve konuyla alakalı fikir sahibi olabilirsiniz.

06.04.2018-14:31 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-14:37) Ödem Söktürücüler Nelerdir?

Ödem nedir? Ödem nasıl atılır? Ödem neden oluşur? Vücuttaki ödemin atılması için yapılması gerekenler nelerdir? gibi tüm soruların doğru ve yeterli cevapları için haberimizi inceleyebilir ve konuyla alakalı fikir sahibi olabilirsiniz. İnsan vücudu bir bütündür. İyilik ve sağlık hali, insanın fizyolojisiyle, psikolojisiyle, yaşadığı çevreyle, yedikleri içtikleriyle, duygulanımıyla birlikte oluşur. İnsan organizması, hastalıklardan korunabilme ve hastalandığı zaman kendi kendini iyileştirebilme yeteneğine sahiptir.

ÖDEMİN BAŞLICA NEDENLERİ

Regl öncesi sendromu

Hamilelik

Bazı ilaçlar

Hareketsiz yaşam tarzı

ÖDEM NASIL ATILIR?

Hareket edin, düzenli olarak günde yarım saat yürüyüş ile ödemden kurtulabilirsiniz. Ödem el ve kollardaysa günde 3 kere yarım saat kalp seviyesinin üstünde kaldırmak fayda sağlayacaktır.

Tuzu azaltın, vücuttaki fazla tuz dokuların su tutmasına neden olur. Tuzu azaltmak ödemi büyük ölçüde azaltacaktır. Tuz yerine, yemeklerinize dereotu, köri, biber, kimyon ve kekik ile lezzet katabilirsiniz. Ayrıca işlenmiş gıdaları daha az tüketin.

İdrar söktürücü çaylar tüketin, bu çaylar bedende idrar söktürerek bedendeki fazla sıvıyı atmanızı sağlar. Bu çaylardan günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ÇAYLAR 

Maydanoz çayı

Isırgan otu çayı

Ekinezya çayı

Kara hindiba çayı

Rezene çayı

Kakule çayı

Papatya çayı

Yeşil çay

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal