FETÖ'nün Kapatılan 1017 Okulu İçin Flaş Karar!

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan 1017 okul "devlet okulu olacak" dedi.

18.08.2016-19:54 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) FETÖ'nün Kapatılan 1017 Okulu İçin Flaş Karar!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin kapatılan okullar, öğretmen alımı gibi konularda soruları cevapladı. FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan okullar için aldıkları kararı açıklayan Tekin "Biz 1017 eğitim kurumunu devraldık. Devraldığımız bütün bu kurumların tamamı okul olarak hizmet verecektir." dedi.

NTV yayınında konuşan Tekin şunları söyledi:

KHK ile ihraç edilen personel ilan edilecek.2010 KPSS ile yargı süreci epey zamandır devam ediyor. Savcılık soru çalanlara dair şüpheli listesini göndermişti. Atanan 45 bin öğretmen vardı. 3 bin öğretmen kopya çektiğine kanaat getirilen öğretmenlerdi. Bunlardan 1700 tanesini ihraç etmiştik. Biz bunları daha önceden zaten açığa almıştık ihraç etmiştik.Kayyum atanmadan önce bu terör örgütünün okullarında çalışan kişilerin öğretmenliklerini iptal ettik. Kayyumdan sonra atanan öğretmenlerin lisansı iptal edilmedi.

Öğretmen arkadaşlarımızın il ve ilçe emri talepleri var. Biz böyle bir uygulama yapmıyoruz ve yapmayacağız. Ancak 15 Temmuz’dan sonra birçok uygulama yaptık.

DEVLET OKULU OLARAK DEVAM EDECEKLER

Biz 1017 eğitim kurumunu devraldık. Devraldığımız bütün bu kurumların tamamı okul olarak hizmet verecektir. Bu okullar resmi okul olarak hizmet etmeye devam edecekler. Bu okullara öğretmen ihtiyacı olacak.İhraç kararlarını bekliyoruz boşalan kadrolar tanımlanacak.

SÜRE YARIN AKŞAMA KADAR UZATILDI

Norm fazlası öğretmenlerimizin ihtiyaç duyulan okullarda çalışmaya başladığı, yer değiştirme isteyen arkadaşlarımızın taleplerinin alındığı bir işlem yapılacak.Yer değiştirme talepleriyle ilgili süre dün doluyordu ama yaşananlar nedeniyle bu süreyi yarın akşama kadar uzattık.İl ilçe emri yapmayacağız ama çoğu arkadaşımızın yer değiştirme talebini gerçekleştirme imkanı bulacağız.

15 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Sözleşmeli öğretmen süreciyle ilgili olarak normal kadrolu öğretmenlerden hiçbir farkı yok. Ancak reel olan durum şu: her yıl yapılan ilk atamalar yüzde 70’i, doğu ve güneydoğu bölgesinde. Bu yıl da büyük ihtimalle sözleşmeli öğretmenlerimizin atanacakları yerler bu bölgeler olacak.

Şu anda 15 bin sözleşmeli öğretmenin mülakattan sonra atamasını yapacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal