FETÖ'cü Ablaların Hain Planı Ortaya Çıktı!

Adana merkezli 6 şehirde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan FETÖ'nün milli eğitim bölge ablası, il ve ilçe ablalarının yakalanmamak nelere başvurdukları ortaya çıktı.

21.02.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-11:30) FETÖ'cü Ablaların Hain Planı Ortaya Çıktı!

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Şubat tarihinde Adana merkezli İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Siirt ve Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye ilişkin operasyon gerçekleştirdi. 45 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda 39 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılardan sorgusu biten kadın öğretmenler Ü.N, M.F. ve F.A. ile avukatlar M.E, F.K, O.K. ve M.D. ile erkek öğretmen R.B. ve esnaf İ.İ. adliyeye gönderildi.

Zanlılardan kadın öğretmenler ve avukat M.D. etkin pişmanlıktan yararlandığı için adli kontrol kaydıyla serbest kalırken, avukatlardan M.E, F.K. ve O.K. ile erkek öğretmen R.B. ve esnaf İ.İ. ise tutuklandı. Zanlıların sorgusunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Kripto FETÖ'cüleri bulmak için özel bir ekip meydana getiren polisler 7 gün 24 saat çalışarak cep telefonu numaralarından ve ID numaralarından ByLock kullananları tek tek ortaya çıkardı. Önce örgütün seçtiği ihtiyaç sahibi vatandaşların ifadesini alan polis, bu vatandaşların ByLock'u kullanmadığını ID numarasından tespit etti. Bylock'u 3 kadın öğretmenin kullandığı ve buradan örgütü yönettikleri ortaya çıktı. Bunlardan biri de Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep örgütün milli eğitim bölge ablası Ü.N, Adana il ablası M.F. ve ilçe imamı F.A. oldu. 3 zanlının yakalanmamak için para, kıyafet ve gıda yardımı yaptıkları ihtiyaç sahibi vatandaşları seçtikleri tespit edildi. Şahısların güvenini kazandıkları vatandaşların kimliğini yine yardım bahanesiyle alıp üzerine hat kullanarak ByLock yüklediği ortaya çıktı.

Ü.N.'nin, örgüt içinde bölgesindeki öğretmenleri hem yazılı hem de sözlü sınavdan geçirdiği, sınavda örgüt elemanlarının örgüte kaç tane eleman getirdiği, ne kadar himmet, kurban topladığı ya da sattığı dergi ve gazete ile değerlendirip puan yaptığı belirlendi. Bununla birlikte Ü.N.'nin yine örgüt içindeki elamanlara bu illerde görev vermek için yazılı sınavdan geçirdiği fakat örgüt üyelerinin bu soruları da çalıp sınava girdikleri ortaya çıktı. Ü.N.'nin örgüt içindeki öğretmenleri tek tek fişlediği kimin ne çalışma yaptığını tespit ettiği belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal