Esad'dan Tehdit Gibi Hazırlık

TSK, Afrin operasyonunu başarıyla sürdürürken, Esad rejiminin Suriye'nin kuzeyine hava savunma sistemleri kurduğunu ortaya çıktı.

06.02.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-11:48) Esad'dan Tehdit Gibi Hazırlık

TSK, Afrin operasyonunu başarıyla sürdürürken, Esad rejiminin Suriye'nin kuzeyine hava savunma sistemleri kurduğunu ortaya çıktı. Esad'dan tehdit gibi uygulamalar gelmeye devam ediyor.

Reuters'ın haberine bakılırsa, Esad rejimine bağlı bir Suriyeli komutan, Suriye ordusunun Halep ve İdlib bölgelerinde cepheye yeni hava savunma unsurları ve uçaksavar füzeleri kurdurduğu ortaya çıktı. Esad rejimi, Türkiye'nin sınırdaki terör gruplarına karşı sürdürdüğü askeri harekâtın başlamasından hemen önce Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını düşürmekle göz dağı vermişti.

Reuters'e açıklama yapan Esad rejimine bağlı askeri kaynak, konuşlandırmayı "herkese verilen bir mesaj" olarak değerlendirerek " (Hava savunması) Suriye'nin kuzeyindeki hava sahasını kapsıyorlar" şeklinde konuştu.

Türkiye geçtiğimiz ay sınırında yer alan terör örgütlerini bölgeden arındırmak için Zeytin Dalı harekâtını başlatmıştı. Afrin, Halep vilayetinin bir bölümünü oluşturuyor.

Afrin harekâtının başlamasından hemen önce Suriyeli bir üst düzey, Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını vurmakla tehdit etmişti.

Afrin harekâtı öncesi Suriye devlet televizyonu'na açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Miktad, "Suriye hava savunma sistemleri ülkeye saldırmayı amaçlayan Türk uçaklarını yok etmeye hazırdır" tehdidini sarf etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal