Esad Yanlısı Medya'dan Kritik Afrin Açıklaması!

Suriye'deki Beşşar Esad rejimi, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri" olarak değerlendiren bir grubun gireceğini belirtti.

19.02.2018-16:26 - (Son Güncelleme: 19.02.2018-16:23) Esad Yanlısı Medya'dan Kritik Afrin Açıklaması!

Rejimin resmi haber ajansı SANA, Afrin ilçesine birkaç saat sonrasında "halk güçleri" olarak isimlendirilen birliklerin ulaşacağını bildirdi.
Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı ile 70'ten fazla noktanın kontrolünü kaybetmesinden sonra, rejim ile Afrin'e girmesi için pazarlığa girişmişti.

PYD/PKK'YI KORKU SARDI!

Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı ile sıkıştırılmasından sonra, Beşşar Esad rejimi ile Afrin'de iş birliği görüşmelerine ilgiyi arttırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de kuzey, batı, kuzeybatı, güneybatı ve doğu yönlerinde 70'ten fazla noktayı ele geçirmesi üzerine PYD/PKK iyice çıkmaza girdi. Bunun üzerine örgüt, kendini korumak için Esad rejimiyle müzakerelerini hızlandırdı.

Geçtiğimiz hafta içinde, İran destekli Hizbullah'a yakınlığıyla tanınan Mayadin televizyon kanalı, PYD/PKK'nın Afrin'i Esad rejimine devretmesi için ilk görüşmeyi yaptıklarını iddia etmişti.

Elde edilen bilgilere göre, Halep'in kuzeyindeki Şehba kasabasında Rusya'nın aracılığıyla bir araya gelen terör örgütü PYD/PKK ile Esad rejimi arasındaki toplantıda uzlaşma olmadı.

Esad rejimi, Afrin'deki tüm PYD/PKK üyesi teröristlerin silahlarını bırakarak teslim olması şartı koşarken, örgütün bunu kabul etmediği, görüşmelerin süreceği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal