E-Devlet Seferberlik Sorgulama Nasıl Yapılır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik açıklaması ardından e-Devlet seferberlik sorgulaması gündem oldu.

24.02.2018-17:24 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-17:34) E-Devlet Seferberlik Sorgulama Nasıl Yapılır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bizi Afrin'e götür' sloganlarına karşılık yaptığı milli seferberlik açıklaması ardından e-Devlet seferberlik sorgulaması gündem oldu. Sefer kelimesi lügatta "yolculuk, savaşa gitme"; seferberlik ise "yolculuğa, savaşa hazır hale gelme" anlamlarına gelir. Erdoğan'ın bu açıklaması ardından e-Devlet seferberlik emri sorgulama girişi yoğunluk kazandı.

Peki, e-Devlet seferberlik emri sorgulama nedir? Milli seferberlik nedir? Seferberlik ne anlama geliyor? Seferberlikte neler yapılır? Milli seferberlik hangi durumlarda ortaya çıkar? İşte seferberlik ile ilgili detaylar ve e-Devlet seferbelik emri sorgulama girişi.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

SEFERBERLİK NEDİR ?

Memleketin, maddi ve manevi bütün güçlerinin (askeri, siyasi, ekonomik ve psikolojik güç) topyekün savaş ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşın devamını sağlayacak seviyeye getirilmesi; diğer bir deyimle maddi manevi bütün kuvvet ve kaynakların, savaş isteklerine göre yöneltilerek barış durumundan sefer durumuna geçirilmesidir. Buna topyekün seferberlik de denir. Sefer kelimesi lügatta "yolculuk, savaşa gitme"; seferberlik ise "yolculuğa, savaşa hazır hale gelme" anlamlarına gelir.

Yirminci asrın başlarından itibaren, teknolojideki gelişmelere uygun olarak yapılan silah ve araçlar, ilim ve teknikteki ilerlemeler savaşların karekterini değiştirdi.Savaşlar, sadece silahlı kuvvetler arasında yapılmaktan çıkarak, bütün milleti ilgilendiren, tesiri altına alan, topyekün savaşlar durumuna geldi. Bu topyekün savaşa karşı da, milletçe karşı koymak için yapılan topyekün hazırlıklara seferberlik adı verildi. Seferberliğin plan ve programları barıştayken yapılarak, zaman zaman yapılan fiili tatbikatlarla uygulamaları kontrol edilir. Seferberlik Dairesi, Asker AlmaDairesi, Askerlik Şubeleri, Mahalli ve Mülki Amirler müştereken çalışarak seferberlik planlarını yaparlar.

Savaşta silahlı kuvvetlerin personel sayısı artacağından onların yiyecek, giyecek, silah, donanım, araç ve gereç ihtiyaçları çoğalacaktır. Mühimmat, akaryakıt ve malzeme sarfı çok fazlalaşacaktır. İnsan ve diğer ihtiyaç maddelerinin de devamlı kaybı göz önüne alınırsa seferberliğin önemi çok iyi anlaşılır. Seferberlik hazırlığının planlı ve barış zamanında yapılmasının savaşın kazanılmasında tesiri dünya harplerinde açık olarak görülmüştür.

Seferberliğin ilan edilmesi için, bir devletin diğer devlet veya devletlerle savaş ihtimalinin kaçınılmaz olması, ayrıca iç bünyedeki karışıklıkların normal şartlarla karşılanmadığı bir ortamın meydana gelmesi gerekir. Bu durumda Genelkurmay Başkanının mütalaası alınarak, Bakanlar Kurulunca seferberlik uygulamasına karar verilir. Verilen seferberlik kararı Cumhurbaşkanının onayından sonra yürürlüğe girer. Kaldırılması da başkomutan veya Genelkurmay Başkanının mütalaası alındıktan sonra Bakanlar Kurulunun kararıyla olur. Seferberlik ilanıyla barış zamanında tespit edilen plan gereğince taşınır veya taşınmaz mallardan ihtiyaç duyulanlar silahlı kuvvetlerin emrine verilir.

E- DEVLET SEFERBERLİK SORGULAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ardından birçok vatandaş e-Devlet girişi yaparak Personel Sefer Görev Emri Sorgulama yaptı. Yapmanız gereken tek şey ise e-Devlet girişi yaparak sorgulama yapmak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal