İstanbul Valiliği'nden Gemi Kazasıyla İlgili İlk Açıklama

İstanbul Valiliği, boğazda yaşanan gemi kazasıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Kazanın makine dairesinin tamamen durması nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

07.04.2018-20:50 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-20:39) İstanbul Valiliği'nden Gemi Kazasıyla İlgili İlk Açıklama

İstanbul Valiliği, İstanbul Boğazı'nda dümeni arızalanan geminin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na girmesiyle alakalı yazılı açıklama yaptı.

"GEMİ MAKİNASININ TAMAMEN STOP ETMESİ NEDENİYLE.."

Açıklamada şöyle söylendi: Saat 15.25'de Malta bandıralı "VITASPIRIT" adlı geminin, Rusya'dan Suudi Arabistan'a gitmek için İstanbul Boğazı'nda kuzey-güney istikametinde giderken Kanlıca önlerinde gemi makinasının tümüyle stop etmesi sebebiyle hem ana makina hem de dümen arızalandığı için hızla karaya doğru savrulurken ivedi olarak demir atıldığı, ama karaya giden geminin 15.30'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu Yakası'nda yalıya girdiği tespit edilmiştir. Gemi, kılavuz kaptanla İstanbul Boğazı'na giriş yapmıştır. Gemi uzunluğu 225 metre olup 62.623 ton arpa yüklü bulunmaktadır. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait gemiler acil olarak olay yerine İstanbul Gemi Hizmetleri merkezimizce yönlendirilmiştir. Nene Hatun Kurtarma Gemisi, Kurtarma-3, Kurtarma-6, Kurtarma-7, Kurtarma-8 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti-1 ve Kıyem-1 hızlı tahsiliye botları ve Fener 1 botu ile balık adam timi ile kara tahsiliye ekibi acil olarak olay yerine varmıştır. Boğaz trafiği her iki yönlü olarak durdurulmuştur. Kaza yapan geminin demir alması akabinde çapasının deniz dibi kablosuna takılı kaldığı tespit edilmiş, kablodan kurtarma operasyonu sonrasında römorkörler aracılığıyla güvenli bir şekilde Ahırkapı Demir yerine gidişi sağlanmaktadır. Kazada can kaybı ve deniz kirliliği yaşanmamıştır. Kaza ana makinanın tamamen durması nedeniyle yaşanmıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal