Cuntacı Binbaşı'ndan Hain Talimat! ''Çok Kan Akacak''

15 Temmuz darbe girişimini MİT'e haber veren binbaşının ifadesi ortaya çıktı.

20.05.2017-10:30 - (Son Güncelleme: 20.05.2017-10:54) Cuntacı Binbaşı'ndan Hain Talimat!  ''Çok Kan Akacak''

Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli binbaşı ifadesinde, 11 Temmuz'da ailesiyle tatile çıktığını ve 15 Temmuz'da cuntacı Deniz Aldemir tarafından aranarak birliğe çağrıldığını söyledi.

Birliğime döndüğümde Cuntacı Deniz Aldemir’in arabadayken telefonunu kapattırarak, “Ben senin hizmetten olduğunu biliyorum ama uzatmayacağım, bu gece faaliyetimiz olacak. Çok kan akacak” dediğini aktaran binbaşı bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı’na gittiğini anlattı.

FETÖ İLE ORTAOKULDA TANIŞTIM

FETÖ ile ortaokulda yurtlarında kaldığımda tanıştığını ve kendisini askeri liseye hazırladıklarını söyledi. 1992 yılında Kuleli Askeri lisesine girdiğini ve sonra Harp Okuluna girdiği zaman Konya'dan gelen örgüt abisiyle temas kurudğunu anlattı. Terörist başı FETO'yu0 1996 yılında ilk kez görüdğünü ve söyleyen Binbaşı, ''bizi mezun grubu olarak İstanbul FEM Dershanesine götürdüler ve orada gördüm'' dedi.

FETO ŞİZOFREN BİRİ

FETO'yu bize çok zeki biri olarak anlatıklarını söyleyen Binbaşı ifadesinin devamın da bende ilk başta öyle zannediyordum ama sonradan Balyoz ve Ergenekon süresinde FETO'nun şizofren seviyesinde biri olduğunu anladım dedi.

Bu örgütün ne yapmaya çalıştığını anladıktan sora örgütten kopmaya çalıştığını fakat Balyoz ve Ergenekon dönemlerinde çok güçlü oldukları için çıkmaktan korttuğunu söyleyen Binbaşı, 2014'ten sonra güçlerinin eskisi gibi olamadığını gördüm ve örtgütten çıktığını ifade etti.

Örgütten ayrıldıktan sonra kendisine 2015'te Amerika'da kurs çıktığını ve bu kursun kendisini tekrar kazanmak için ayarlandığını belirtti. Kursa katılmayacağını ve söyleyen Binbaşı ''‘ben gelmeyeceğim, görüşmek istemiyorum. Siz artık cemaat değilsiniz, istihbarat örgütü müsünüz? ‘Hizmet’ diyorsunuz, kime hizmet ediyorsunuz?’ dedim. Konuştuğum kişi hiçbir şey diyemedi, suçlu olduğunu biliyordu.'' dedi.

''AİLEN İLE GELME''

Tatilde olduğum zamanda 13 Temmuz günü beni Tabur Komutanı Binbaşı Deniz Aldemir aradı ve yeni CH 47 helikopterlerinin geldiğini, teslim töreni yapılacağını, Cumhurbaşkanının da katılacağını, bu nedenle Cuma günü görevde olmam gerektiğini söyledi. Daha sonra bana törenin iptal edildiği söylendi dedi. Birliğine döndüğünde bu akşam uçuş olacağı ve hazırlık yapmam gerektiği ifade edildi.

DARBE YAPILACAĞINI 10.30'DA ÖĞRENDİM

Darbe yapılacağını sabah 10.30'da öğrendim ve bana senin hizmetten olduğunu biliyorum ve bu gece faaliyet yapılacak denildi. Bana Hakan Fidan'ı alacağım söylendi. Karargaha döndüğümde içim hiç rahat değildi diyen Binbaşı herkesin normal göründüğünü ve sanki sıradan bir günmüş gibi takıldığını ifade etti.

Darbe girişiminde kimlerin yer aldığını bilmediğim için üzerimi değiştirdim ve üslerime haber vermeden doğrudan MİT'e gittiğini belirten Binbaşı, MİT'in kapısına geldiğimde TSK'nın içerisindeki paralelciler ile ilgili bilgi vereceğim dediğini ifade etti. Saat 14.30 gibi içeri alındığını söyleyen Binbaşı olayları anlattıktan sonra üzerime dinleme cihazı takılması teklif edildi bende yapabileceğimi söyledim ve beni gönderdiler.

Toplanma yerine döndüğünü ve konuşmalar esnasında orada bulunup harekte geçileceği vakit gizlice kışladan çıkıp tekrardan MİT'te ki kişiler ile buluştuğunu anlattı. Bana MİT görevlisi ‘o şahısları bir ara sor bakalım faaliyetlerini öğrenmeye çalış’ dedi. Murat Bolat’ı aradım o da ‘Bana niye gelmedin dedi. Biraz duraksadı peşinden de ‘s. git şerefsiz’ diyerek hakaret etti ve telefonu kapattı. Bu sırada saat 00.30 idi. Beni daha sonra evime bıraktılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal