Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''YPG Muhatap Alınamaz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında YPG'nin bir terör örgütü olduğunu ve YPG'nin muhatap alınması küresel seviyede verilen anlaşmalara kesinlikle uygun olmadığını söyle.

17.05.2017-09:42 - (Son Güncelleme: 17.05.2017-18:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''YPG Muhatap Alınamaz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve YPG/PYD terör örgütleri ile ilgili görüşlerini açıkca söylediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının başında Trump ve ekibine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek başladı. ABD Başkanı Trump'ı kazanmış olduğu seçim zaferi içinde kutladı.

Açıklamaların devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile aramızdaki bu bağın demoktarik bir altyapı çerçevesinde olduğunu ve bu bağın dünya barışınada katkı sağlayacağını ifade etti.

İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİREREK DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

İki ülke arasındaki ilişkiler Birleşmiş Milletler, NATO ve G20 gibi önemli kuruluşların içinde de kuvvetli bir şekilde sürmektedir. Bu görüşmenin ne kadar önemli olduğu ve görüşmenin ülkeler arasındaki kazanımların artmasında daha etkili olacağını vurguladı.

KİMYASAL SALDIRILARA VERİLEN TEPKİ ÖNEMLİYDİ

Ortadoğu'da ki gelişmelerede değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'ta ki yaşanan olaylar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Trump'ın seçilmesiyle Suriye ve Irak'ta barış adına atılacak adımların daha umut verici bir şekilde gelişmesini umuyoruz dedi ve ABD yönetimine olan güvenin yüksek olduğunu belirtti.

Terörle mücadelede daha önceki dönemlerde yapılan hataların telafi edilerek daha güçlü ve kararlılıkla devam edeceğini umduğunu ifade etti.

ABD'DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BÜYÜK SEVGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan. ABD Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından kendisini bekleyen Türk vatandaşlarlada görüştü. ABD'nin ileri gelen sivil toplum ve düşünce kuruluşları liderleri ile de görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları gören Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlarına giderek onlarla görüştü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal