Batı Basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan Manşeti! Sonunda İtiraf Ettiler!

İsviçre’de yayınlanan 'Weltwoche' dergisi, 17 sayfasını Türkiye’ye ayırdı.

22.03.2017-13:13 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Batı Basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan Manşeti! Sonunda İtiraf Ettiler!

Derginin imtiyaz sahibi, başyazarı ve Federal Mecliste SVP Milletvekili Roger Köppel, "Dikkat, bu yazım anti Türk önyargıları aşmak için kaleme alınmıştır’ başlığını attı ve Erdoğan’a karşı adil olunması çağrısı yaptı.

Köppel batı toplumunun Türklere bakışını analiz ederek, "Yüzyıllardır bizim bakışımızı şekillendiren düşmanlık ve ırkçı anti Türk önyargıları içinde tepiniyoruz" itirafında bulundu. Avrupa’da sert tartışmalara muhatap olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı "hislerimizi indirelim" çağrısı yapan Köppel, "Bize bir çok yönden yabancı olduğumuz bir o kadar da çekici olan Türkiye’ye karşı da dış politikamızda tarih boyunca tarafsızlık konumumuzu muhafaza ederek kınamadan önce anlamaya çalışalım ve dürüst olalım" dedi.

Köppel, vatandaşlarının demokratik desteğine güvenen Erdoğan’ın ülkesinin terör örgütlerinin ablukası altında olduğunu ve kendisinin bile kanlı bir darbe ile öldürülmeye teşebbüs edildiğini ve en yakın danışmanlarının öldürüldüğünü ifade etti.

Köppel, devlet otoritesi bulunmayan Ortadoğu ülkelerinin hemen yanı başındaki Türkiye’de devlet krizinin yaşanmasında ziyade devlet otoritesinin olduğu güçlü bir Türkiye’nin daha faydalı olacağını dile getirdi.

Weltwoche dergisi, 1933 yılından beri aralıksız yayın yapıyor ve haftalık 51 bin satış yapıyor ve Alman ve Fransızca olarak yayınlanıyor.

Kaynak: Star

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal