Cizre Emniyet Müdürlüğüne Bombalı Saldırı! 11 Şehit, 78 Yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı.

26.08.2016-09:10 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cizre Emniyet Müdürlüğüne Bombalı Saldırı! 11 Şehit, 78 Yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRDILAR!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, saat 06.40'ta Konak Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ile saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 polis memuru şehit oldu, 4'ü ağır 70'in üzerinde kişi de yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

YARALI 3 POLİS KURTARILAMADI, ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.

Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

POLİS KONTROL NOKTASINI AŞAMAYINCA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI

Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

PATLAMA DEPREM ETKİSİ YARATTI! BİNANIN ÖN CEPHESİ ÇÖKTÜ

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı.

YANGIN ÇIKTI

Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.

ÇEVREDEKİ EVLERİN CAMLARI PATLADI

Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi. Patlamanın şiddeti ile birçok yerde ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Cizre'nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

AMBULANSLAR BÖLGEDE

Sağlık Bakanlığı, Cizre'ye 2 helikopter ve 12 ambulans gönderildiğini, sağlık personelinin acil olarak göreve çağrıldığını açıkladı.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum. Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor.

Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü. Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor. Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

İşte olay yerinden ilk kareler:

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal