Cezaevleri İle İlgili Flaş Gelişme: Af mı Geliyor?

Hükümet, tutuklanan darbecilerle birlikte dolan cezaevleri konusunda adım atıyor. Masada iki formül var: Şartlı tahliye, hükmün açıklanmasının geri bırakılması.

11.08.2016-11:31 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cezaevleri İle İlgili Flaş Gelişme: Af mı Geliyor?
Hükümet, darbe girişimi sonrası yakalanan FETÖ mensupları dolayısıyla tıklım tıklım dolan cezaevleri için adım atmaya hazırlanıyor. Mahkumlarda “af” heyecanı yaratan çalışmaya göre, “denetimli serbestlik” hükümleri ile “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kararlarında esneklik sağlanması üzerinde duruluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Yasin Aktay da, af çalışması olup olmadığı yönündeki soruya “Adalet Bakanlığı’nın bünyesinde cezaevlerinin durumu, suç ve ceza dengesindeki adaleti bozmayacağı bir takım çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmalar kısa süre içerisinde bitirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” diyerek ilk sinyali verdi.

16 binden fazla tutuklu

FETÖ operasyonlarıyla 16 bin kişiyi geçen tutuklu sayısı nedeniyle cezaevleri doldu taştı. Gözaltında olanlar ve alınma ihtimali bulunanları da hesap eden hükümet de, formülleri masaya yatırdı. Toplum vicdanını yaralamadan, adalet duygularını zedelemeden adım atmak amacıyla iki formül üzerinde çalışma başlatıldı.

Vatan hainleri yararlanamaz

Üzerinde çalışılan formüller, teröristler başta olmak üzere, hükümete ve Anayasal düzene yönelik suçlardan hüküm giyenler kapsamayacak. Ayrıca, toplumda infial yaratan bazı suçların da kapsam dışında tutulması öngürülüyor.

Basit suçlar!

Düzenlemeler, henüz haklarında hüküm verilmeyen darbe girişimcisi FETÖ mensuplarını kapsamaz. Terör ve devlete karşı suçlar ile tecavüzcüler kapsam dışında kalır” değerlendirmesini yapıyor.

KHK ile yasalaşacak

Çalışmalar son şeklini aldıktan sonra OHAL’le birlikte hükümetin kullandığı kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi kapsamında uygulamaya konulacak.  

Seki de çıkabilir

FETÖ’cü hakim ve savcı mağduru olduğunu iddia eden şarkıcı Deniz Seki de şayet düzenleme yasalaşırsa serbest kalacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal