Bulgaristan'dan Önemli Türkiye Açıklaması!

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılıklı şekilde verdikleri söze dayalı anlayışın uygulanmasının, Bulgaristan bakımından mükemmel bir işlev gördüğünü ifade etti.

06.01.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-15:55) Bulgaristan'dan Önemli Türkiye Açıklaması!

Avrupa'nın Türkiye hakkındaki iki yüzlü tavrı sürüyor. Fakat Türkiye'nin Avrupa için ne kadar önemli olduğu unutmayan bazı liderler de var. Onlardan biri Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov. Bulgar lider, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Avrupa için çok önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Borisov, gerek terör gerek mülteci akını hakkında, Türkiye'nin önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Bulgar Başbakan, "Türkiye olmadan gerek terörizmle gerekse göç akımı ile baş edemeyiz. Bulgar güvenlik servisleri Türkiye güvenlik servisleri ile çok iyi bir iş birliği yapmaktadır." açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin, birlik içerisinde alınacak “zor kararlara bağlı olduğunu” belirten Borisov, katılımın kendisine ait karara bağlı olmadığını söyledi.

Fakat Borisov, "Katılım süreci sürerken, vizeler, gümrük anlaşmaları, kültürel mirası da kapsamına alacak 5-6 maddelik büyük bir anlaşmanın imzalanması, iş ilişkileri, turizm, mal ve yük taşımacılığını kolaylaştıracak." görüşünü kelimelere döktü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal