Bordo Bereliler 3 Köyü Daha Terörden Temizledi!

TSK ve ÖSO kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 20. gününde Şeyh Horoz köyü ve yakınlarındaki stratejik tepelerle 3 köyü daha PKK/PYD’li teröristlerden arındırdı. Harekâta obüsler ve tanklar da yoğun ateşle operasyona destek veriyor.

09.02.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 09.02.2018-09:24) Bordo Bereliler 3 Köyü Daha Terörden Temizledi!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda sınır bölgelerinde terör örgütü YPG’yi büyük oranda darbe vuran TSK ve ÖSO güçleri, Şeyh Horoz köyü ve yakınlarında bazı stratejik tepelerle üç köy daha ele geçirdi. Harekâtta 20. gün geride kalırken Genelkurmay, 1028 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’li teröristin öldürüldüğünü ifade etti.

Bölgede bir taraftan Afrin’e ilişkin büyük saldırı hazırlığı devam ederken diğer taraftan büyük bölümü kontrol altına alınan sınır hattındaki cephelerde stratejik dağlık ve tepelere ilişkin operasyonlar sürdürülüyor. Harekât dün iki askerin şehit edildiği, pek fazla ÖSO savaşçısının yaralandığı Kilis sınır hattındaki Şeyh Horoz köyü ve tepelerinde yoğunlaştı. Bölgeye operasyonda bulunan TSK ve ÖSO kuvvetlerine, sınır hattından obüsler ve tanklarla destek verildi.

Operasyon öğleden sonra hakim tepelerde şiddetlenirken, bölgenin bir çok noktasında çatışmalar meydana geldi. Akşam vakitlerine doğru, Haris tepesinin de içinde bulunduğu bazı stratejik tepelerle üç köy ele geçirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal