Rusya Açıkladı: 3. Dünya Savaşı Bu Yüzden Çıkacak

Rusya Bilimler Akademisi: Dünya savaşı uzay çöpünden dolayı çıkacak

25.01.2016-11:00 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Rusya Açıkladı: 3. Dünya Savaşı Bu Yüzden Çıkacak
Rusya Bilimler Akademisi (RAN) uzmanları yaptıkları uyarıda artan uzay çöpünün yarattığı sorunları dile getirerek muhtemel bir dünya savaşına neden olabileceği uyarısında bulundular.

ASKER UYDULARA ZARAR VEREBİLİR

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre Rusya Bilimler Akademisi uzmanı Vitaly Adushkin, sunduğu raporda daha önce uzaya fırlatılan ve şuan kullanılmayan enkaz durumundaki birçok uydu ve uydulardan kopan uzay çöplerinin bir gün askeri amaçlı uydulara zarar verebileceğini söyledi.

ZARAR KARŞILANAMAZ

Rus uzman gerçekleşebilecek böyle bir kazanın vereceği zararın anlayışla karşılanmayacak zor bir durum oluşturacağı uyarısında bulundu. Rus bilim adamı ortaya çıkacak tabloda alınan sinyallerin tanımlanmayan araç olarak algılanacağını ve zaten mevcut durumu sıkıntılı dünya siyasetinin savaşa yol açabileceğini düşünüyor.

Rusya Bilimler Akademisi'ne göre şuanda 20 binden fazla dünya yörüngesinde bulunan irili ufaklı eski uydu bulunuyor ve bunların en ufağı saate 34 bin 500 kilometre saatle hareket ediyor. The Guardian'a göre 1960'lı yıllarla kıyaslandığında Dünya'nın etrafındaki uzay enkazı miktarı iki katından fazla.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal