Başbakan Yıldırım'dan Müjde Üstüne Müjde

Başbakan Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin, "O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak." dedi.

09.08.2016-12:24 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Başbakan Yıldırım'dan Müjde Üstüne Müjde
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Hiçbir ihanet şebekesi ve terör örgütünün, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Yıldırım, "Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. O karanlık gecede okunan ezanlar, selalar ruhumuzu nasıl bütünleştirdiyse sonsuza kadar bir ve beraber olacağız." dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

7 Ağustos bir milattır.  Çanakkale ve İstiklal ruhu Yenikapı'daydı. Mustafa Kemal Atatürk ve Nazım Hikmet'te oradaydı. Biz hepimiz oradaydık. Biz orada İstanbul kadar muhteşemdik. Dünya büyük bir mesaj verildi. Pazar günü uzlaşma kapısı aralanmıştır. Bu zemini koruyacağız. 25 gündür meydanlardaki çığlımızı duymayanlar, pazar günü birliğimizi gördüler. FETÖ lider Gülen, pazar günü milletin gücünü gördü.

Yenikapı'da birlikte Türkiye olduk. Demokrasi, istiklal ve hukuk için muhalefet, hükümet ve millet olarak oradaydık. Aydınlarımız, sanatçılarımız, bilim insanlarımız ve kanaat önderleride oradaydı. 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Omuz omuza Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz.

Darbeler sürecini içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. 15 Temmuz ve 7 Ağustos'ta, darbeler defterini bir daha açmamak üzere kapattık. Şehitlerimiz bir daha bu toprakları vatan yaptılar. Milletimiz, 7 Ağustos'ta demokrasi mühürü Yenikapı'ya vurdu.

Türkiye'yi ve Meclis'i bombalatan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehit ve gazilerimizin akan kanlarının hesabı sorulacak. Bütün siyasilere teşekkür ediyorum. Her görüşten vatandaşıma da teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı gösterdikleri onurlu duruş ve 7 Ağustos'taki dik duruş içinda medyaya teşekkür ediyorum.

Türkiye olarak birlikteydik ve alçak darbe girişimi karşısında yer aldık. Bu bir ilktir. Silahlı bir güce karşı nasıl bir silahsız gücün üstün geldiğini tarih kitapları yazacak. Halkın gücünün tankın gücünden etkili olduğunu dünyaya göterdik. Bir yandan meydanlarda demokrasi nöbetlerine devam ederken, bir yandan da normal hayat devam ediyor. 15 Temmuz'a göre daha fazla çalışmaya başladık ve daha fazla çalışacağız. Son grup toplantımızdan bu yana çok yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  CHP ve MHP liderlerini KHK'lar konsunda bilgilendirdik.

İnşallah 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Her zaman ifade ettiğim gibi dostlarımızı artırıyoruz ve artıracağız. Türkiye'nin dostluğu herkes için önemlidir. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'da birçok alanda kapsamlı görüşmeler yapacak. Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunlar ele alınacak.

Şehitlerimize söz veriyoruzi bu aziz vatanı kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. O karanlık gece herkes nasıl demokrasi cephesinde yer aldıysa, biz bu süreci devam ettireceğiz. Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacak. O karanlık geceye teslim olmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Katiller geceye yenildi ama millet yenilmedi. Demokrasi için meydana koşanlar asla yenilmeyecek.

Paralel kaybetti, hukuk kazandı. Devletine kurşun sıkanlar kaybetti, demokrasi kazandı. Önümüzdeki süreci kardeşlik içerisinde sürdüreceğiz. Türkiye'yi daha ferah bir ülke haline getireceğiz. Yarın demokrasi nöbetlerine virgül koyuyoruz. Gençler apolitik diyorduk, yanılmışız.  O karanlık geceyi aydınalatan gençlerimizdi. Onlar kahpe girişimine karşı bedenlerini siper ederek karşı durdular.

Türkiye'de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Eşsiz bir mutabakat sağlandı. Türkiye'de istikrar daha güçlü. Darbe girişimi arkasında Merkez Bankası faiz düşürme politikasını devam ettirerek, ekonomiye güvendiğini gösterdi. Para kalmayacak şeklinde propaganda yapıldı. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Hayat normal akışında devam etti. Darbeden sonraki 10 günde 11 milyar doları TL'ye çevirerek ekonomiye can verdiniz. Yenikapı mitingi, cümle aleme ve yatırımcıya güven endeksinin Türkiye'de devam ettiğini gösterdi . Reformlarımız yatırımlarımız da hiç hız kesmeden devam ediyor. Konu kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde MEB, yeni eğitim ve öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak.

İçişleri Bakanlığı'mız ise 10 bin yeni polis alacak. Yatırımcının önündeki engelleri kaldırıyoruz. Tasarrufları artırmak için BES'i otomatik hale getiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda 90 milya tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz. Türkiye'nin 2023 heefi için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına karar verdik. Tasarı Meclis'e gönderildi. Mega projeler içinkaynak sıkıntısı çekilmeyecek.

Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatifçilerin 640 milyon TL tutarındaki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz. İcra takibini durduruyoruz. Esnaf artık kredi alırken taşınmaz mallarını da teminat olarak gösterebilecek. Torna tezgahıda kredi alınırken teminat olarak gösterilebilecek. Esnafımızın finansa erişiminide kolaylaştıracağız ve rekabeti artıracağız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal