Başbakan Yıldırım: O Cezaların Hepsini Kaldırıyoruz

Başbakan Yıldırım, Ankara'da oda ve borsa başkanlarına seslendi. 'Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz' dedi.

04.08.2016-16:32 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Başbakan Yıldırım: O Cezaların Hepsini Kaldırıyoruz
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Oda Başkanlarını kabulünde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Sizler üreten ürettiğini satan istihdam oluşturanların temsilcilerisiniz. Alın teri döküyorsunuz. Açılan köprülerde yollarda yapılan hızlı trenlerde sizin hisseniz var, akıl ve alın teriniz var. Emek ve fedakarlığınız için teşekkür ediyorum.
 
15 Temmuz darbe girişimine karşı millet için, milletten yana tavır koyduğunuz için hak ve adaletten yana olduğunuz için sizleri kutluyorum. Yeni bir dönem başladı. Türk siyasi tarihi için 15 Temmuz dönüm noktasıdır. İkinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gündür.
 
O uzun karanlık gecede hainler Cumhurbaşkanlığını, kayıtsız şartsız milletindir dediğimiz Meclis'i, Genelkurmayı birçok kritik yeri bombaladılar. Masum insanları öldürdüler, her yeri yakıp yıktılar. Kardeşliğimize kurşun sıktılar.
 
Bu caniler 2190 vatandaşımızı yaraladı, 238 vatandaşımızı katlettiler. 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerimize, PKK terör örgütüne karşı şehitlerimize rahmetle, şükranla yadediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.
 
Onlar sayesinde bayrak inmedi. Batman meydanı, İzmir Konak meydanı aynı duyguyla buluştu. İşçisi, işsizi aynı meydanda demokrasi nöbetinde buluştu.
 
Bu gözü dönmüş katiller darbe sonrası için her şeyi ince ince hesaplamış ancak bir şeyi unutmuşlar o da millet. Ankara'ya İstanbul'a bomba yağdıranlar Cumhurbaşkanımızı nasıl yakalayacaklarını hesap etmişler, ama İstiklal ruhunun dipdiri olduğunu hesap edememişler.
 
Her şeyi hesap etmişler ama Ömer Hasdemir'i hesap edememişler, şahadet şerbetini içmeye hazır Erol Olçak ve oğlunu hesap edememişler. Bir Ömer gelir alnından vurur hainlerin. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulan veren milyonlar sokaklara indi.
 
Parti rozetlerimizi çıkardık, yakamıza al yıldızı taktık. İş dünyamız sizler demokrasiye sahip çıktınız. O gece alevisi, sünnisi, Türk'ü Kürt'ü Laz'ı Çerkez'i bir oldu, ayağa kalktı.
 
Milletçe, devletçe anında cevabımızı verdik. 365 oda ve borsa demokrasi vazgeçilmemiz, milli irade gücümüz sloganıyla açıklamalarda bulundu. Demokrasi nöbetinde de yerinizi aldınız.
 
Bildiğiniz gibi darbecilerin tespit edilmesi amacıyla olağanüstü hal ilan ettik. Çünkü bu ihanet şebekesini ülkenin bütün kurumlarından çıkarıp atmak zorundayız.
 
Ekonomik durumlarımız aynen devam ediyor, hatta canlanarak devam edecek. Bayram öncesi sizlere müjdelerimiz oldu. Bayramdan sonra bu örgüt bunların önüne geçeceğini zannetti.
 
Kanunlarını çıkardık. Kısa kısa paylaşmak isterim. Damga vergisinde indirimlere gittik. Şirket kuruluş tasviyelerini kolaylaştırdık.
 
Çek konusunda yeni düzenlemeler yaptık. Yurtdışına hizmet veren şirketlere vergi istisnası getirdik. Muhtasarla sigorta artık birlikte verilecek.
 
Onun için ayrı beyannameye gerek yok. Yatırımların üzerindeki her türlü vergiyi kaldırıyoruz. Yatırım teşvik sistemini hayata geçiriyoruz. Ürün bazında bir projeniz var, getireceksiniz oturacaksınız pazarlık edeceksiniz ihtiyacınız olan teşviği sağlayacağız.
 
Katma değeri yüksek özellik arz eden istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek var. Konfeksiyon işi değil, terzi işi destekler geliyor. İhtiyacı olana destek geliyor, yapacağınız işe göre destek geliyor.
 
Neden yapıyoruz, üretme ihtiyacımız var. İstihdam oluşturamazsak, refahımızı artıramazsak malesef bu sorunları yaşamaya devam ederiz. Sizin ihtiyacınız olan bu teşvikleri getireceğiz.
 
Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kaldırılıyor. Oturacaksınız maliye ile anlaşacaksınız ve yeni bir sayfa açacaksınız.
 
Birikmiş vergi ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz ve yeni bir sayfa açıyoruz. Bir başka imkan, işletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Ne demek bu anlamadım. Bu kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa bunların hepsini hallediyoruz.
 
Helalleşeceğiz bitecek, ondan sonra aynı işe devam etmek yok. Varlık barışı. İçeride para var bakamıyorsunuz bir sürü zahmeti var. Getirin yatırıma dönsün ekonomiye katkı sağlasın siz de param varsa derdim var derdinden kurtulun.
 
Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın, orada duruyor sizi de huzursuz ediyor, bizi de huzursuz ediyor. Tasarruf yapmış oluyorsunuz daha fazla yatırım daha fazla üretim.
 
İşlerinizi nasıl büyütecek, artıracaksınız size destek verecek. Şüpheci bakış açısından, destekleriyle yanında olan bir yönetim anlayışına geçiyoruz.
 
Darbe girişimi Türkiye ekonomisini sarsamamıştır. O günden bugüne 11 milyar dolar dövizi Türk Lirasına çevirdi. Vatandaş hem darbeyi önledi, hem de dövizi Türk Lirasına çevirdi.
 
Bankacılık sektörümüz finans sektörümüz tıkır tıkır işliyor. Cuma darbe oldu. Cumartesi pazar ne olacak değerlendirme kuruluşları, çok bilen adamlar gitti bitti faizler fırlar ne senaryolar. Pazartesi açtık dükkanı tıkır tıkır, bankalar tıkır tıkır çalışıyor. Borsayı ne hale getirdiklerini biliyorsunuz, buna rağmen orası da tıkır tıkır. Yabancılar mutsuz oldu. 79 milyon mutlu olduktan sonra gerisi teferrüat.
 
Darbe girişiminin etkisi Rusya ile uçak krizi olduğu gün kadar etkisi oldu.  Merkez Bankası 28 Nisan'dan beri piyasaya müdahale etmiyor. Kim diyor Türkiye ekonomisi bu işten olumsuz etkilenecek. Bu işin üstesinden gelemeyecek. Ne söylerseniz söyleyin farketmez. Çünkü ülkesine Cumhurbaşkanına güvenen 79 milyon vatandaş var.
 
İlk gün dolarda oynama oldu sonra dengeyi buldu. Demokrasisine sahip çıkan bu aziz millet dolarlarını bozdurdu piyasayı rahatlattı. Bütün kurumlarımız alınması gereken tüm tedbirleri aldı. Nakit problemi yaşamadık. Faiz oranlarında anormal artış gördünüz mü? İşsizlik oranları yüzde 9,3 düşmeye devam ediyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal