Bakan Albayrak'ın Verdiği Talimat Rumları Çıldırttı

Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında sismik araştırma yapması Rum yönetimini kızdırdı.

22.04.2017-12:42 - (Son Güncelleme: 29.04.2017-19:22) Bakan Albayrak'ın Verdiği Talimat Rumları Çıldırttı

Türkiye, Rum Kesimi’nin tek taraflı doğalgaz çalışmasına yanıt olarak Barbaros Hayreddin Sismik Arama Gemisi’ni arama faaliyetleri nedeniyle Kıbrıs’a gönderdi.

RUM YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye’nin Kıbrıs’taki hamlesinden rahatsız olan Kıbrıs Rum Kesimi ise Türkiye’nin bölgede sismik araştırma yapmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getirdi.

ARAŞTIRMALARA BAŞLANIYOR

Türkiye, Navtex adında olan bir denizcilik bildirisi yayımladı. Bu kapsamda, Kıbrıs açıkları da dahil olmak üzere çok geniş bir sahada sismik araştırmalara başlanacağı bildirildi.
Gerçekleştirilen araştırmalar, Barbaros Hayreddin Sismik Arama Gemisi ile ona eşlik etmesi planlanan Bravo Suppoter adlı destek gemisi tarafından yapılacak.

Türkiye, Rum tarafının temmuz ayında gerçekleştirecek tek taraflı doğalgaz sondajlarına, doğal kaynaklar üstünde Türk tarafının da hakkı olduğu gerekçesi ile karşı çıkmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin petrol arama sahalarındaki sondaj yetkisi Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın elinde bulunuyor.

Daha önce bu konu hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaı Berat Albayrak şunları söylemişti:

Türkiye olayı ne kadar ararsanız o kadar bulursanız şeklinde görüyor. Büyük planlar ve stratejilerimiz var. Türkiye’nin içinde olduğu fotoğrafını ayrıntılı bir şekilde incelemekteyiz. Aramacılık noktasında da önemli adımlar gerçekleştirdik. 2. Gemiyi Akdeniz'e hareket etmesi için gerekli izinleri bizler verdik. Akdeniz'de sismik gemimiz gelecek hafta çalışmalara gerekleştirecek. Barbaros Hayretttin de Karadeniz bölgesinde olacak demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal