Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ve Almanya'dan 11 Milyon Turist Bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da katıldığı bir fuarda bu yıl Rusya'dan 6 milyon, Almanya'dan ise 5 milyon turist beklediklerini söyledi.

07.04.2018-21:23 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-21:11) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ve Almanya'dan 11 Milyon Turist Bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da 2'ncisi gerçekleştirilen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'nı (HESTOUREX) ziyaret etti. Çavuşoğlu, "Yalnızca Rusya'dan 6 milyon, Almanya'dan 5 milyondan fazla turist bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı katkılarıyla 'HESTOUREX Fuarı'nı ziyaret etti. ANFAŞ Expo Center'de gerçekleştirilen fuarda stantları dolaşan Çavuşoğlu, burada kısa bir süre masa tenisi oynadı. Pakistan standında uzatılan geleneksel şapkayı da takan Çavuşoğlu, stantlarda hatıra fotoğrafı çekindi. Çavuşoğlu, yabancı ziyaretçilerle de İngilizce muhabbet etti.

'SAĞLIK TURİZMİNDEN CİDDİ GELİR'

Fuarda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz yılki fuarda ziyaretçilerin 10 milyar TL'ye yakın sözleşmeler imzaladığını bildirdi. Bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının artışında yapılan sözleşmelerin etkisinin büyük  olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Yalnızca bizim çevremizdeki ülkelerden değil, Latin Amerika'dan Asya'ya değin, değişik lokasyonlardan turist gelmesine öenmli bir katkı sağlıyor. Ama esas olarak sağlık, spor turizmi alternatif turizmle bildiğimiz klasik turizmin dışına çıkarak, farklı kategorilerden da gelir elde ediyoruz. Sağlık turizminden önemli gelir kazanmaya başladık" dedi.

165 ÜLKEDEN KATILIMCI

Mevlüt Çavuşoğlu, HESTOUREX ile ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin yabancı firmalara düzenli bir şekilde anlatıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Geçen yıl 160 kadar ülkeden 4 bin 30 alım heyeti gelmişti. Bu yıl ise 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyeti geldi. Yani yüzde 25'lik bir yükseliş var. Bizim özellikle tıpta, yalnızca hastanelerimiz değil, çok iyi doktor ve sağlık personellerimiz, konaklama imkanlarımız, tıptaki ilerleme ve gelişmeler orta ve uzun süreli tedavilerde Türkiye'yi cazip hale getirdi. Ücretlere baktığımız zaman batı ülkeleri ile kıyaslarsak çok uygun fiyatlarımız var. O sebeple sigorta şirketleri de Türkiye'ye heyetler göndermek istiyor."

ALMANYA VE RUSYA'DAN BEKLENEN TURİST SAYISI

Türkiye'de turizmin en iyi senesinin bugüne kadar 2014 senesi olduğunu söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Yalnızca Rusya'dan 6 milyon, Almanya'dan 5 milyondan fazla turist bekliyoruz. Yaz döneminde gelen turistin haricinde bu imkanlarımızla turizm gelirlerimizi arttıralım" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal