Suriye Kimyasal Silah Kullandı! Almanya, Sert Çıktı!

Suriye rejiminin Duma'da kimyasal silah kullanmasına Almanya'dan çok sert açıklama geldi.

09.04.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-17:49) Suriye Kimyasal Silah Kullandı! Almanya, Sert Çıktı!

Almanya, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolü altında bulunan Duma’ya yönelik kimyasal silah saldırısını sert dille kınadı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'deki basın açıklamasında, Suriye rejiminin yaklaşık 1 yıl önce de kendi halkına karşı kimyasal silah saldırısında düzenlediğini hatırlatarak şu ana kadar yapılan araştırmaların Duma'daki son saldırıların da Esed rejimi tarafından düzenlendiğinin altını çizdi.

İnsan hayatını önemsemeyen saldırılarla ilgili haber ve fotoğraflarının herkesi etkilediğini ifade eden Seibert, "Federal hükümet, kimyasal gaz kullanımını şiddetle kınamaktadır" şeklinde konuştu.

Duma'da yaşayanların hafta sonu boyunca Suriiye rejiminin ve destekçi ülkelerin aralıksız süren bombardımanlarına maruz kaldıklarını anlatan Seibert, çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini düşünülüyor diye ekledi.

Seibert, Esed’in tutumu iğrenç ve insani devletler hukukunun temel kanunlarını çiğniyor şeklinde konuştu. Bu saldırının cezasız kalmaması gerektiğini belirten Siebert, zehirli gaz kullanımının ve sivil tıbbi altyapının bilerek bombalanmasının sorumluları cezalandırılması gerektiğini savundu.

Sözcü, Suriye rejiminin en büyük destekçisi olarak Moskova'nın da BM Güvenlik Konseyindeki tutumunu değiştirmesi gerektiğini altını çizdi.

Rusya'nın yapıcı bir şekilde kimyasal silah saldırılarının araştırılmasına katkı sağlaması gerekiyor. Rusya, BMGK’da kimyasal gazın araştırılmasına karşı olan duruşunu değiştirmeli.

Rusya ve İran'ın, Esed rejiminin saldırılarını durdurma konusunda mücadele etmeleri ve Suriye çapında ateşkes talep eden BMGK kararına uymaları gerektiğini belirten Seibert, Suriye rejiminin, acımasız duruşunu ve ihtilafın sadece askeri olarak çözülmesi yönündeki çabalarını Rusya ve İran'ın desteği olmadan bu kadar uzun süre sürdüremeyeceğine vurgu yaptı.

Suriye rejiminin kimyasal gazı kendi halkına yönelik kullandığı için bu kimyasal silahların elinden alınması gerektiğini belirten Seibert, bu konuda somut bir planlarının olup olmadığı sorusu üzerine, konuyu müttefik ülkelerle görüşeceklerini cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal