Alman Medyası Yerli Otomobile Saldırıya Geçti!

Almanya'nın lider gazetelerinden Die Tageszeitung yazarı Wolf Wittenfeld, Hürriyet'te yayınlanan yerli oto karikatürünü tabuta benzetti.

07.11.2017-16:02 - (Son Güncelleme: 07.11.2017-15:52) Alman Medyası Yerli Otomobile Saldırıya Geçti!

Türkiye'nin yerli ve milli sanayi projeleri Avrupa'yı kızdırıyor. Türkiye'nin en çok satılan otomobil markaları Alman olmasına rağmen, Türkiye'de tek bir kuruşluk dahi yatırım yapmayan Alman otomotiv şirketlerine inat yerli araba için kolları sıvayan Türkiye Alman medyasının gündeminde.

YERLİ OTOMOBİL TABUTA BENZETİLDİ

Hürriyet'te yayınlanan ve Latif Demirci'nin kaleminden çıkan yerli otomobil karikatürü Alman Die Tageszeitung gazetesi yazarı Wolf Wittenfeld'in gündemindeydi. Wittenfeld, karikatürdeki arabanın altında bulunan 5 kişiyi "Kaportasının üzere Türk bayrağıyla örtülmüş tabut görünümünde bir araba. Altından, arabanın ezdiği bir insanın bacakları gözüküyordu." şeklinde yazdı

Ancak gerçeğin oldukça farklı olduğu karikatürde sadece Türk bayrağı altında gösterilen otomobilin yerli ve milliliğine, yerde yatan 5 kişinin ise projenin sahibi 5 büyük firmaya işaret ettiği oldukça açık bir şekilde gösterilmiş.

ALMAN MEDYASI SALDIRMAYA BAŞLADI

5 dev firmanın bu işe girişip otomobil üretecek olmasını tamamen siyasi bulan Alman yazar, yatırımcıların bu durumdan memnun olmadığını Türkiye'nin bu işin altından kalkamayacağını iddia etti.

Wittenfeld, "Yatırımcıların bu prestijli projeden kaçınmaları kimseyi şaşırtmıyor: Zira bahse konu proje siyasi güdümlü olup ekonomik bakımdan pek mantıklı değil." dedi.

Wittenfeld ayrıca arabanın imal edilemeyeceğini düşünürken, Türkiye'nin ekonomik krize girip, paranın değer kaybedeceğini ve projenin çöp olarak olacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal