Akbil Artık Kalkıyor!

Akıllı Telefonların banka hesabına tanımlaması sayesinde oluşturulan karekod teknolojiyle artık akıllı telefonlar akbil olarak da kullanılacak.

12.09.2017-17:54 - (Son Güncelleme: 13.09.2017-10:21)

Çin’de gerçekleştiren akıllı telefonların banka hesabına entegre edilmesiyle birlikte geliştirilen karekod teknolojisi sayesinde artık taşımak tarih oluyor.

AKBİL TAŞIMAK TARİHE KARIŞIYOR

Çin’in doğusundaki Cıciang eyaletinin Hangcou kentinde akıllı cihazları cüzdana çeviren mobil ödeme sistemi 5 bin otobüsde uygulanıyor.Haziran sonuna kadar tüm Çin eyaletlerinde bu uygulamanın kullanılacağı vurgulandı.

ÇİNLİLER BU UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN

Çinliler akıllı cihazlarını akbil olarak kullanması ve ekstradan akbil taşımamalarından dolayı bu uygulamadan aşırı memnun olduklarını toplum araştırma formlarında ve anketlerde vurguladılar. Çinli vatandaşlar bu uygulamanın daha önceden olması gerektiğini böyle bir sisteme geçmekte geç bile kalındığı vurgulandılar.Uygulamanın getirdiği rahatlıkdan memnun olduklarını açıkladılar.

ÇİN EYALETLERİNİN BÜTÜNÜNDE AKILLI CİHAZLARLA ÖDEME YAPILACAK

Çinli yetkililerin yaptığı açıklamada sistemin Haziran sonuna kadar hazır olacağı ve tüm Çin eyaletlerinde bu sisteme geçileceği açıklandı.Bundan sonra Çin’in bütün eyaletlerin yolcular seyahatlerini yaparken "Alipay" üzerinden akıllı cihazlarıyla seyahat ödemelerini gerçekleştirecekler ve Bu uygulamanın kısa süre içinde dünyanın her yerinde kullanılacağını vurgulayan Çinli bilim insanları bu teknolojinin kısa süre içinde dünyanın dört bir yanında kullanılacağını belirttiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal