Afrin'de Sıcak Çatışma!

TSK'nın Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gece boyu yaşanan çatışmalar sonrası 3 köy daha temizlendi.

26.01.2018-19:08 - (Son Güncelleme: 26.01.2018-19:06) Afrin'de Sıcak Çatışma!

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

İngiliz The Times gazetesine konuşan ÖSO komutanı, hava şartlarının düzelmesiyle Tel Rıfat çevresinden yeni bir cephe açılacağını söyledi. Muhalifler ise, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan akşam saatlerinde Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor.

Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonrasında daha önce girilen iki köydeki YPG'liler tamamen temizlendi, bir köy teröristlerden kurtarıldı. Genelkurmay, bu sabah harekâtın ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
İşte dakika dakika Zeytin Dalı Harekatı'nın 7. gününde yaşananlar:

17:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda görüştüğü İngiltere Başbakanı May, Suriye'de istikrarın sağlanmasına yönelik girişimlerde önemli rol oynayan Türkiye'nin, DEAŞ'la mücadele ve bu terör örgütünü yenilgiye uğratma konusundaki katkılarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Erdoğan, May ile telefon görüşmesinde Zeytin Dalı Harekatı’nda sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterildiğine değindi.

TÜRK TANKLARI BÖYLE VURDU

17:20 Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçikler ele geçirdikleri köyleri muhafaza etmek için bölgedeki terör hedeflerini tank atışları ile vuruyor.
Besmele çekerek atışları yapan askerler birbirlerini selamladı. Tanklarla atışlar devam ederken, F16 uçaklar yüksek mevkilerdeki terör hedeflerini vurmaya devam ediyor.


16:35 Bakan Çavuşoğlu: "(Zeytin Dalı Harekatı) Bittiği yere kadar gideceğiz ve onları temizledikten sonra da oraları gerçek sahiplerine teslim edeceğiz.

REYHANLI'YA ROKET ATILDI

17:00 Zeytin Dalı Harekatı'nı takip eden yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri için Halep'in Azez bölgesine düzenlenen gezi sırasında terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca taciz atışı yapıldı.

15.00 : Hatay'ın Reyhanlı ilçesi' nde kent merkezindeki boş pazar yerine Suriye tarafından atılan roket düştüğü bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

14.45 : Uluslararası haber ajansı Reuters, Azez cephesinden sıcak fotoğrafları dünyaya geçti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı karelerin çekildiği nokta, YPG'li teröristlerin mevzilerine çok yakın bir konumda.

13.41: Kilis'te roketli saldırıya uğrayan tarihi camide 336 yıl aradan sonra ilk kez cuma namazı kılınamazken, bir vatandaş tarafından cuma namazı saatinde ezan okundu.

HEDEFLER BOMBALANDI

13:16 Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, Kilis'te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden siyah dumanlar yükselirken, Türk askerleri ile ÖSO mensuplarının teröristlerle karadan girdikleri sıcak çatışmanın sesleri de Kilis'in sınır hattından duyuldu. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Şarkhamamı mevkiinden de Afrin'e yönelik top atışları yapıldı.


SINIRA DEV TÜRK BAYRAĞI

12:15 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı sınır mahallelerindeki vatandaşlar da askerlerin moralini yükseltmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Suriye sınırında yer alan Mazmanlı Mahallesi halkı, dev Türk bayrağını Suriye sınırına dikti. İş makinesi ve Mazmanlı Mahallesi sakinlerinin yardımıyla dikilen Türk bayrağı sınırda dalgalanmaya başladı. Bu arada bayrak direği olarak mahallede yer alan uzun bir ağacın kullanıldığı görüldü.

O MEVZİLER YERLE BİR EDİLDİ

11:48 Afrin'de gerçekleşen harekatın 7. gününde PYD/PKK mevzileri havadan ve karadan ateş altına alındı. 2 askerin şehit edildiği Darmık Dağı'nın karşısındaki PYD/PKK mevzileri savaş uçakları tarafından yapılan havadan bombardıman ile imha ediliyor. Karadan fırtına obüsleri ile de mevziler ateş altına alındı.

ADAMANLI KÖYÜNDE 30 YPG'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

11.40 : Zeytin Dalı harekâtıyla YPG'li teröristlerden kurtarılan Adamanlı köyüne dönüşler başladı. Evlerine dönen köylüler askeri doktorlar tarafından kontrolden geçirildi. Anadolu Ajansı'nın görüntülediği köyde teröristlerin evlerde kurduğu mevziler ve duvarlara açtıkları delikler dikkat çekiyor. Köyün kurtarılmasında 30 YPG'linin öldürüldüğü bildiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal