Afrin'de Hareketli Anlar!

TSK Afrin'e gerçekleştireceği olası operasyon için şehirde giriş yapacağı 7 noktayı belirledi.

18.01.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 18.01.2018-10:16)

Ankara ile Moskova arasındaki Afrin diplomasisi devam ederken, Rusya’nın Türkiye sınır hattı çevresinde 3 bölgedeki 61 askerini şehrin güneyindeki Minnig Askeri Üssü’ne çektiği belirtildi. Fakat kritik 6 bölgede toplam 102 Rus askerinin hâlâ yerlerini koruduğu bildirildi. Fırat Kalkanı operasyonu ile güvenli hale gelen Cerablus ve Azez hattında ise dün gün boyu hareketli dakikalar meydana geldi. 4 ayrı gruptan meydana gelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri bölgeye gelirken, Afrin’in doğu kanadında Türk askerinin ÖSO ile beraber şehirde giriş yapacağı 7 nokta belirlendi. Türkiye-Afrin sınır hattında da 12 noktada operasyon için sınır duvarlarının kaldırıldığı belirtildi.

TSK’nın en zorlu parkur olarak nitelendirdiği hattın Hatay-Hassa hattı olacağı belirtiliyor. Zira Afrin’in Kürt Dağı diye bilinene bölgesinin fiziki koşullar itibarıyla zorlu olması sebebiyle bölgeden 12 farklı noktadan geçişin hazırlıklarının gerçekleştirildiği ifade edildi. Dün akşam vakitlerinde iş makinelerinin sınır hattında geçişlerin olacağı özellikle PKK’nın Kandil’den getirdiği teröristlerin olduğu ifade ediliyor. Elde edilen bilgilere göre, Kobani, Serikaniye ve Derik kentindeki 390 PKK’lı son 2 ayda buraya taşındı.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı, Suriye sınırında yer alan Oğulpınar Mahallesi sakinleri, olası Afrin operasyonunda askerlere destek vermek için evlerini Türk bayraklarıyla süsledi. Mahalle sınıra gönderilen tankların ve zırhlı araçların geçiş güzergâhı üzerinde yer alıyorlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal