Afrin Harekatı Öncesi Kritik Görüşme!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’nda yer almak için Brüksel’e gitti.

16.01.2018-10:06 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-10:00) Afrin Harekatı Öncesi Kritik Görüşme!

NATO’nun olağan toplantıları arasındaki Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı, Brüksel’de gerçekleşecek. Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’da bulunacak. Akar, Brüksel’e gitti. Toplantıda NATO güvenlik konuları kapsamlı olarak ele alınacak.

Bu kapsamda Org. Akar’ın Amerika’nın terörist örgüt PKK/PYD unsurlarıyla kurmak istediği terörist ordu konusunu komite üyelerinin gündemine taşıması düşünülüyor. Amerika’nın NATO üyesi bir ülkenin terör örgütü kabul ettiği bir oluşuma resmiyet kazandırması ve silahla desteklemesinin ikili ilişkilere verdiği hasar ile Türkiye’nin ulusal güvenliği ve bekasını tehdit eden bu konuda önlem alacağı kesin olarak vurgulanacak. Orgeneral Akar, Brüksel’de ikili temaslarda da bulunacak. Amerikan Genelkurmay Başkanı Org. Joseph Dunford da Org. Akar’ın görüşmesi beklenen isimler arasında.

Türkiye’nin hazırlandığı Afrin operasyonu öncesi Türkiye ile Amerika genelkurmay başkanları arasında kurulmasına net gözüyle bakılan temasta, Org. Akar’ın Amerikan muhatabına, Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmadığına vurgu yapılarak bir terör örgütünden ordu kurmasının Türkiye için yaratacağı güven sıkıntısı konularını iletmesi düşünülüyor. Org. Akar Dunford’a Türkiye’nin önlem almaktaki kararlılığını da sergileyecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal