ABD'nin Sinsi Teklifinin Perde Arkası Ortaya Çıktı!

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye getirdiği “YPG ile PKK’yı savaştırabiliriz” teklifinin gerçek yüzü ortaya çıktı.

16.02.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-09:36) ABD'nin Sinsi Teklifinin Perde Arkası Ortaya Çıktı!

21 Kasım'dan şimdiye kadar İran'a yakınlığı ile tanınan 68 PKK'lıyı Suriye sahasından çıkaran ABD'nin, YPG içindeki İran fraksiyonunun gücünü kırmak ve Suriye sahası içinde İran'ın etki alanını kısıtlamak için hamle yaptığı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, son 2 seneden şimdiye kadar gerilen Ankara-Washington ilişkilerini düzeltmek üzere Mattis'in ortaya attığı fikrin perde arkasında YPG'yi bitirmek yerine YPG içindeki İran etkisini kırmaya ilişkin olduğunu düşündüklerini ifade etti.

2 KEZ DAHA TEKLİF ETMİŞLERDİ

Mattis'in önerisinin bundan önce Ankara'da ABD'lilerle gerçekleştirilen 2 toplantıda da benzer formüllerle sundukları ancak kabul görmediği hatta Ankara'nın "PYD/YPG konusundaki tavrımız nettir" mesajı verdiği belirtildi. ABD'nin Ankara'ya şimdiye kadar sunduğu önerilere mesafeli duran Türkiye'nin, önerilerin orta ve uzun vadede oluşturacağı riskleri ve beklentileri muhataplarına ilettiği ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal